Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Donoso s dvojzápasovým dištancom, B. Sivák bez trestu


05.02.2015


EHF rozhodovala o trojici priamo diskvalifikovaných hráčov v dueli Pohára EHF Pfadi Winterthur - HK Agro Topoľčany


Disciplinárna komisia Európskej hádzanárskej federácie (EHF Court of Handball) vyriekla verdikty ohľadom trojice diskvalifikovaných hráčov v odvetnom stretnutí 3. kvalifikačného kola Pohára EHF mužov 2014/2015 Pfadi Winterthur - HK Agro Topoľčany, ktorý sa hral v posledný novembrový deň uplynulého roka. Marcel Hess (Pfadi), Boris Sivák a Víctor Andrés Donoso Andalaft (HK Agro) museli opustiť hraciu plochu po priamej diskvalifikácii.
Pivot Sivák dostal červenú kartu v 37. minúte za úder lakťom do tváre brániaceho súpera, keď sa snažil vymaniť z jeho zovretia. Disciplinárna komisia sa rozhodla neuvaliť na topoľčianskeho hráča ďalšie sankcie, keďže červená karta bola adekvátnym trestom za tento druh previnenia aj vzhľadom na okolnosti prípadu. 
Iná bola situácia u Hessa s Donosom, ktorí sa porúčali z ihriska spoločne v 52. min po vzájomnom konflikte ležiac na palubovke. EHF obom uložila za nešportové správanie dvojzápasový dištanc. V najbližších dvoch stretnutiach svojich klubov pod agendou EHF budú nútene pauzovať. Hess postúpil s Winterthurom do skupinovej fázy Pohára EHF, a tak bude chýbať proti nórskemu Haslumu a nemeckému Hamburgu. Pre Donosa a Topoľčany znamenala prehra 25:32 v inkriminovanom odvetnom dueli definitívne stop v aktuálnom ročníku na európskej scéne. Čiľan Donoso si svoj trest už neodpyká v topoľčianskom drese, keďže v tíme úradujúceho slovenského vicemajstra sa s ním pred druhou polovicou sezóny predčasne rozlúčili. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL