Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Po Šali bude pauzovať aj Iuventa, chrípka zasiahla Veselí


06.02.2015


Vedenie WHIL vyhovelo žiadosti Veselí nad Moravou o preloženie zápasu s Iuventou Michalovce, okresný hygienik potvrdil chrípkovú epidémiu


Chrípková epidémia šíriaca sa v Česku zasiahla aj Moravu a po hádzanárkach DHK Baník Most postihla aj hráčky HC Veselí nad Moravou. Minulý týždeň sa mal Most predstaviť v šlágri 13. kola spoločnej slovensko-českej súťaže žien (WHIL) v Šali (náhradný termín 11. 3.), tento víkend čakala Veselí v rámci 14. kola cesta do Michaloviec na sobotňajší súboj s lídrom tabuľky. Zápas s Iuventou s plánovaným začiatkom o 17.30 h sa však neuskutoční.
Vedenie HC Veselí nad Moravou požiadalo o odloženie duelu pre zdravotnú situáciu v kádri spôsobenú chrípkou. "So súhlasom riaditeľa WHIL Jiřího Konečného odvolávam stretnutie Iuventa Michalovce - Veselí nad Moravou. Žiadosť Veselí je doložená potvrdením Krajskej hygienickej stanice Juhomoravského kraja a siedmimi individuálnymi lekárskymi správami hráčok. O ďalšom riešení rozhodne riaditeľ súťaže do 19. februára 2015," informoval Stanislav Svoboda zo súťažného úseku Českého zväzu hádzanej (ČSH), ktorý riadi od tejto sezóny interligu. 
Zápas na Zemplíne mal mať osobitý náboj, keďže nového trénera domácich Františka Urbana čakala premiéra, navyše mal debutovať v súboji s družstvom Jána Packu, ktorému v sezóne 2012/2013 robil práve v Iuvente asistenta. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL