Máj 2024
PUSŠPSN
2

W17 EHF Euro 2015

Nové Zámky už bez opôr, Pogány v Šali, Monczka v Karvinej


10.02.2015


HKM Šaľa chce angažovaním Dávida Pogánya zvýšiť svoju ofenzívnu silu a ešte zabojovať o účasť v semifinále extraligy


Hádzanári HC Štart Nové Zámky sa v najvyššej slovenskej súťaži mužov opäť prebojovali medzi šesticu najlepších, ale pred začiatkom nadstavbovej časti extraligy prišli o svojich kľúčových hráčov spojkového radu - Dávida Pogánya a Mareka Monczku. Dvadsaťdvaročný Pogány odišiel k susedovi do Šale. V tíme nováčika, za ktorého už nastúpil v Topoľčanoch a svojím jedným gólom nezabránil prehre s domácim HK Agro 22:25, bude vyše dvojmetrová spojka hosťovať do konca sezóny. "Chceli sme zvýšiť našu produktivitu v útoku. Dostávame síce málo gólov, ale rovnako ich aj málo dávame," uviedol prezident HKM Jozef Klačko. Ambiciózni Šaľania sa pokúsia dostať do play-off. "Chceme zabojovať ešte o postup do semifinále. Škoda, že sme v závere základnej časti doma tesne podľahli bratislavskému ŠKP. Takto máme štvorbodový odstup na MŠK Považská Bystrica. Viac k našim šanciam napovedia najbližšie dva zápasy - doma s Hlohovcom a v Považskej Bystrici," dodal Klačko. 
Dvadsaťštyriročný Monczka sa vrátil do Karvinej, odkiaľ pred 2,5 rokom prišiel do Nových Zámkov. Karvinského odchovanca oficiálna stránka tamojšieho klubu charakterizuje ako kreatívneho a rýchleho hádzanára, ktorý je schopný hrať na všetkých troch spojkách. V minulosti prešiel mládežníckymi reprezentačnými výbermi ČR. Aj na predchádzajúcom pôsobisku patril k najproduktívnejším hráčom. Monczka vo víkendovom kole českej extraligy ešte nenastúpil za HCB Karviná vo Frýdku-Mísku (27:36). 
Už bez svojich opôr sa Novozámčania na úvod nadstavby predstavili na palubovke Tatrana Prešov. Domáci suverén uštedril oslabenému (chýbali aj T. Straňovský a Minarovič) a omladenému družstvu poriadny debakel - 53:19. Šarišania dosiahli víťazstvo rekordným rozdielom, ale majiteľa prešovského klubu Miloslava Chmeliara to podľa slov pre denník Korzár príliš nenadchlo: "Ak mám byť úprimný, takýto jednoznačný výsledok ma príliš nepotešil, ale skôr zarmútil. Naši hráči nepredviedli oslňujúci výkon. To skôr Nové Zámky hrali slabo, asi iba to, na čo momentálne majú." 
Hádzanári HC Štart Nové Zámky aj keď neobhája lanskú 5. priečku, v najhoršom prípade skončia v extralige 2014/2015 na 6. mieste. 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL