Apr 2024
PUSŠPSN
24

W17 EHF Euro 2015

Szücsovej dvojciferný gólový účet, na Thüringer to nestačilo


13.02.2015


Thüringer HC opäť lídrom I. bundesligy hádzanárok


Hádzanárky Thüringeru HC sa vrátili na čelo tabuľky I. bundesligy. O líderskú pozíciu ich na určitý čas pripravilo družstvo Buxtehuder SV. Od stredy je však všetko po starom, keďže klub slovenskej reprezentantky Lýdie Jakubisovej potvrdil úlohu favorita na palubovke SVG Celle a vďaka víťazstvu 29:22 (15:9) sa o bod dostali pred svoje jediné premožiteľky v doterajšom priebehu ligovej sezóny. Krídelíčka Jakubisová prispela k výhre THC troma gólmi, ale v stretnutí zaujala jej kolegyňa z národného tímu SR Silvia Szücs, ktorá sa dostala do dobrej formy. Mladá spojka strelila presnú polovicu gólov bundesligového nováčika. Konto úradujúceho nemeckého šampióna zaťažila dovedna jedenástimi gólmi, pričom päťkrát bola úspešná z pokutového hodu. "Pokiaľ ide o strelecký výkon, tak to bol môj najvydarenejší zápas v najvyššej súťaži. Som rada, že som sa proti takému výbornému súperovi dokázala presadiť," poznamenala Szücs.
Košickej rodáčke to momentálne páli ako z kanóna, najlepšou kanonierkou duelu bola aj štyri dni predtým, keď Celle hostilo VfL Oldenburg. Vtedy skórovala deväťkrát vrátane troch premenených "sedmičiek", ale jej tímu to na odvrátenie tesnej prehry 22:23 nestačilo. 
Dvadsaťjedenročná Szücs je aktuálne treťou najlepšou strelkyňou SVG Celle so 45 presnými zásahmi (33 z hry), čo jej dáva priemer tri góly na zápas. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL