Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Silvia Szücs túži po pevnom mieste v slovenskej reprezentácii


15.02.2015


nNervózna na gauči si užívala každú vydarenú akciu Sloveniek na ME


Silvia Szücs od začiatku aktuálnej sezóny naberá skúsenosti v najvyššej nemeckej súťaži. Na jeseň dostala prvýkrát šancu aj v družstve ženskej reprezentácie Slovenska. Účasť na decembrových ME 2014 v Chorvátsku a Maďarsku jej tesne ušla, keď zostala v pozícii náhradníčky. Má však len 21 rokov a kariéru v klube i v národnom tíme ešte pred sebou. Vzrastom vysoká spojka sa v súčasnosti dostala do výbornej fazóny, keď v ostatných dvoch bundesligových dueloch strelila v drese nováčika SVG Celle dovedna 20 gólov. O jej súčasnej streleckej forme, cieľoch v reprezentácii, ale aj nových príjemných povinnostiach v súvislosti s neterkou Emmou sa sympatická košická rodáčka podelila v rozhovore pre slovakhandball.sk.


Bol to doteraz váš najvydarenejší duel v I. bundeslige?

"Myslím si, že pokiaľ ide môj strelecký výkon, tak áno. Najvydarenejšie duely však boli ešte uplynulý kalendárny rok pred prestávkou v súťaži pred ME, keď sme vyhrali dôležité zápasy. Všetko nám vychádzalo - útok i obrana celého tímu, záťaž bola rozložená na viacero hráčok. Takéto duely sa rátajú viac, keďže nám v boji o udržanie v lige priniesli cenné body."


Čím si vysvetľujete, že sa vám tak darilo proti Oldenburgu a potom práve proti majstrovi Thüringer HC?

"To veru neviem. Zahrala som si druhý kompletný zápas na ľavej spojke, čo je vlastne môj post, keďže väčšinou hrávam na pravej spojke. Išla som do toho uvoľnene, keďže sme nemali čo stratiť a očividne to vyšlo. Som rada, že som sa vedela proti takému výbornému súperovi presadiť."


Sezóna sa prehupla do druhej polovice, ste zatiaľ nad pásmom zostupu, vládne v klube spokojnosť s doterajším účinkovaním?

"Určite sme spokojní. Na začiatku sezóny by s tým asi nikto nerátal. Ale treba povedať, že sme v januári zbytočne stratili štyri body, ktoré sme mohli mať na svojom konte. K tomu patria aj dve veľmi tesné prehry pred domácou kulisou s Bietigheimom a Oldenburgom, keďže sme v oboch zápasoch tri sekundy pred koncom dostali nešťastný rozhodujúci gól. Myslím si, že aj tak máme dobrú pozíciu na začiatok druhej polovice sezóny, ktorá nám uľahčuje ísť do ďalších dôležitých súbojov."


V závere uplynulého roka vám tesne ušla nominácia na ME, sledovali ste vystúpenia dievčat v Chorvátsku a čo hovoríte na ich výkony?

"Áno, ak som nemala sama tréning, tak som sledovala všetky zápasy. Baby hrali v základnej skupine vynikajúco a duel proti Srbkám bol neskutočný. Aj v prvých dvoch stretnutiach podali dobré výkony, ale chýbalo len trošku šťastia, aby vyhrali. Proti Srbkám zmobilizovali ešte raz všetky sily a vyšlo im to. Bola som doma na gauči hrozne napätá a tešila som sa z každej dobrej akcie. Bola som aj v kontakte so zopár hráčkami a priala som im len to najlepšie."


Ženskú reprezentáciu ste už okúsili, chcete si v tomto roku vybojovať v nej pevné miesto?

"Určite si želám, aby som sa objavila aj na budúcich zrazoch národného tímu. Ak by som dostala pozvánku, budem sa chcieť opäť predviesť v čo najlepšom svetle. Od mojej premiéry som mala čas pracovať na sebe, keďže som už dostala šancu otestovať sa v drese SR v medzinárodných zápasoch. Dúfam, že dostanem aj tento rok možnosť sa ukázať a tým pádom si vybojovať pevné miesto v kádri."


Váš brat Csaba, tiež hádzanársky reprezentant SR, sa nie tak dávno stal otcom dcérky Emmy. Ako sa cítite v úlohe tety?

"Nesmierne sa z toho teším a ako teta sa cítim super. Som veľmi rada, že bývam tak blízko pri Csabovi, takže ich aj veľmi často navštevujem. Blíži sa čas, keď by som mohla aj dlhší čas stráviť s malou neterkou, aby si aj čerství rodičia oddýchli. Už sa neviem dočkať."


Ako sa vám darí v štúdiu špeciálne pedagogiky?

"Nadchádzajúce leto ho ukončím, v máji ma čaká písanie bakalárskej práce."





Fotogaléria




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL