Apr 2024
PUSŠPSN
27

W17 EHF Euro 2015

Krištopans v Prešove končí, zrejme zamieri do Brestu


17.02.2015


V prípade Tomáša Urbana si vedenie Tatrana Prešov uplatnilo opciu


Éra Dainisa Krištopansa v drese hádzanárov Tatrana Prešov sa chýli ku koncu. Lotyšský obor ešte v januári tvrdil, že nevie, či zostane v tíme úradujúceho slovenského šampióna, alebo sa poberie za novou výzvou. O mesiac neskôr je už jasné, že Krištopans v Tatrane končí. "Áno, je to definitívne. Dainis nám už oficiálne oznámil, že v Prešove nebude pokračovať. Kam však povedú jeho kroky, zatiaľ nie je potvrdené," povedal generálny manažér Tatrana Branko Benko.
Až 215 cm vysoká pravá spojka má s prešovským klubom zmluvu platnú do konca sezóny 2014/2015. K jej predĺženiu už nepríde. O služby 24-ročného ľaváka sa počas prešovskej anabázy zaujímalo viacero tímov aj zo špičkových európskych súťaží. Boj o kanoniera zrejme vyhral bieloruský šampión, ktorý disponuje ročným rozpočtom na úrovni 5 miliónov eur. Podľa aktuálnych informácií všetko nasvedčuje tomu, že Krištopans podpíše svoj ďalší kontrakt s HC Meškov Brest. Zaujímavosťou je, že ambiciózny bieloruský klub je konkurentom Tatrana v SEHA GSS League a v úvode aktuálneho ročníka zahatal Prešovu v kvalifikácii cestu do hlavnej súťaže Ligy majstrov. 
Dainis Krištopans pôsobí v Prešove, kam prišiel ako 18-ročný talent z SK Latgols, od leta 2009. Postupne sa vypracoval na oporu desaťnásobného šampióna SR a na poste pravej spojky potvrdzuje svoje kanonierske schopnosti v drese Tatrana i reprezentácie Lotyšska. Hráča s výstižnou prezývkou "Drobček" nedávno tretíkrát za sebou vyhlásili za najúspešnejšieho športovca mesta Prešov 
Svoj záujem odísť už majiteľovi prešovského klubu Miloslavovi Chmeliarovi avizoval pravý krídelník Tomáš Urban, ale vedenie Tatrana si uplatnilo opciu. "Odísť môže len za predpokladu, že prípadný záujemca zaplatí za neho do termínu stanoveného v zmluve určitú čiastku," vysvetlil B. Benko. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL