Apr 2024
PUSŠPSN
27

W17 EHF Euro 2015

Dubajová by góly ochotne vymenila za body


18.02.2015


Katarína Dubajová s MKS Olimpia-Beskid Nowy Sacz na konci tabuľky, ale medzi kanonierkami na čelných pozíciách aktuálneho poradia


Na hádzanárky MKS Olimpia-Beskid Nowy Sacz sa to v ostatnom čase akosi valí. Už aj tak úzky káder postihli ďalšie vynútené absencie zo zdravotných dôvodov a uplynulý víkend hrozilo, že nebudú mať s kým nastúpiť. Napokon na zápas PGNiG superligy vycestovali a aj ho na pôde EKS Start Elblag odohrali, hoci ich v zápise o stretnutí figurovalo len osem, z toho boli dve brankárky. Medzi hrdinkami, ktoré museli stráviť na palubovke kompletnú minutáž, bola aj slovenská reprezentantka Katarína Dubajová. "Na striedanie sme mali len brankárku, ktorá bola po zranení. Navyše, štyri naše hráčky doplnili v tomto dueli dve 15-ročné dievčatá," poznamenala k neradostnému faktu Dubajová, ktorá bola pri prehre 24:35 (12:19) s 8 gólmi tradične najlepšou strelkyňou.
MKS Olimpia-Beskid v kalendárnom roku 2015 stále čaká na prvé ligové víťazstvo. Zo siedmich duelov dvakrát remizoval a päťkrát prehral. "Veru tak, trápime sa. Pripadá mi to, ako keby nás niekto začaroval. A tie zranenia... Tri hráčky mali haváriu, v predchádzajúcom stretnutí sa zranili ďalšie tri - jedna väzy, druhá ruka zlomená a tretia členok s bočnými väzmi. Aj preto vedenie klubu žiadalo o odloženie zápasu, ale neuspelo, a tak sme museli ísť do Elblagu. Navyše, bol to aj televízny zápas, takže to bola veľká ´sranda´," pokračovala 36-ročná spojka. 
Nowy Sacz figuruje v tabuľke najvyššej poľskej súťaže na predposlednej 11. priečke. Zverenky trénera Dušana Daniša nazbierali doteraz len 8 bodov. Pri šesťbodovom odstupe ešte teória pripúšťa šancu na účasť v prvej osmičke, ale aj v klube sú v tomto sme už realisti. Prioritou je teraz záchrana. "Už prakticky určite budeme hrať o záchranu. Po základnej časti sa v skupine o 9. - 12. mieste stretne každý s každým doma - vonku. Posledný tím automaticky vypadáva, jedenásty v konečnom poradí bude hrať baráž s družstvom z prvej ligy," skonštatovala účastníčka decembrových ME žien v Chorvátsku a Maďarsku.  
Dubajová sa na nedostatok času stráveného na palubovke rozhodne nemôže sťažovať. Práve naopak, zahrá si viac ako do sýtosti. Napriek veľkej záťaži a zvýšenej ostražitosti súperiek pokračuje slovenská kanonierka vo zveľaďovaní svojho gólového konta. Po 18 odohraných zápasoch má na konte 145 presných zásahov, vďaka čomu útočí na líderskú pozíciu. "V porovnaní s predchádzajúcou sezónou sa mi presadzuje ťažšie, keďže súperky ma väčšinou bránia osobne. Radšej by som však všetky góly vymenila za body pre naše družstvo," nezaprela v sebe tímového ducha skúsená slovenská hráčka s aktuálnym osemgólovým priemerom na zápas. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL