Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Szeged našiel premožiteľa, je ním Vadkertiho Csurgó


19.02.2015


V poslednom zápase základnej časti maďarskej ligy hádzanárov prvá prehra tímu MOL-Pick Szeged


Prvú ligovú prehru hádzanárov MOL-Pick Szeged v aktuálnej sezóne najvyššej maďarskej súťaže má na svedomí klub slovenského reprezentanta Gabriela Vadkertiho. Jeho Csurgói KK zdolal v šlágri záverečného kola lídra základnej časti v domácom prostredí 30:27 (12:11). Tridsaťročný tvorca hry k cennému triumfu druhého tímu tabuľky prispel jedným gólom.
V hodnotení strelcov si úspešne počínal Jakub Mikita. Slovenskej spojke tímu PLER KC Budapešť tesne ušla prvá desiatka. So 79 gólmi figuroval Mikita na 12. priečke, ale na rozdiel od väčšiny konkurentov odohral len 16 stretnutí z celkovo 20. Gabriel Vadkerti skóroval v 19 dueloch 51-krát, čo stačilo na 42. pozíciu, a pivot Martin Mazák z Grundfos Tatabánya KC sa umiestnil na 79. poste s 34 gólmi pri plnom počte súbojov. 
Maďarská liga bude pokračovať v dvoch skupinách, do bojov o 1. - 6. miesto sa k prvej pätici zo základnej časti (Szeged, Csurgó, Tatabánya, Balatonfüred, Orosháza) pridá aj úradujúci šampión MKB-MVM Veszprém, ktorý v tomto ročníku účinkuje aj v SEHA GSS League, a preto vynechal úvodnú fázu domácej súťaže. Do bojov o medailové priečky môžu zo slovenských hádzanárov zasiahnuť Gabriel Vadkerti (Csurgó), Teodor Paul, Martin Mazák (obaja Tatabánya) či rodák zo SR Otto Kancel (Balatonfüred). 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL