Apr 2024
PUSŠPSN
27

W17 EHF Euro 2015

Štochlov gól v LM, Motor premrhal 9-gólový náskok


19.02.2015


Motor Záporožie bol blízko ku skalpu KS Vive Tauron Kielce, teraz sa musí strachovať o postup do osemfinále Ligy majstrov hádzanárov


Hádzanári GK Motor Záporožie aj so Slovákom Richardom Štochlom premrhali veľkú príležitosť urobiť zrejme rozhodujúci krok k postupu do vyraďovacej časti Ligy majstrov mužov 2014/2015 a byť prvými premožiteľmi poľského klubu KS Vive Tauron Kielce v aktuálnom ročníku najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže. V stredajšom stretnutí síce v Kyjeve hostili lídra D-skupiny, ale na palubovke to nebolo vidieť a v prvom dejstve mu nedali šancu. Domácim však nestačilo ani deväťgólové vedenie (19:10), po tesnej prehre 27:28 pocítili trpkú chuť športu. Tá sa však môže ešte zmeniť aj na radosť, keďže ešte nie je koniec nádejam ukrajinského šampióna na účasť v osemfinále. Jeho osud je však počas víkendu v rukách súperov - konkurentov.
Kielce pricestovali do ukrajinskej metropoly len s 12 hráčmi, navyše chorvátsky pravý krídelník Ivan Čupič zaujal netradične pozíciu tvorcu hry. Agresívna obrana súpera však robila favoritovi problémy a náskok domácich aj vďaka trpezlivej hre v útoku postupne narastal (5:4, 7:4, 12:7, 17:9, 19:10). Pre poľský tím to bol podľa stránky eurohandball.com výsledkovo najhorší polčas v LM od sezóny 2003/2004 (s Veszprémom 12:21), ale jeho hráči nastúpili po prestávke ako vymenení. Po zmene strán strelili prvé tri góly, 11 minút im stačilo, aby zmazali päť gólov z polčasového manka. Kanonier Karol Bielecki 37 sekúnd pred koncom vyrovnal na 27:27, potom hráči Motora prišli v útoku o loptu a vzápätí Mateusz Jachewski poslal hostí prvýkrát v zápase do vedenia. V zostávajúcich 11 sekundách ho z rúk už nepustili. 
V bránke Motora sa predstavil Richard Štochl, ktorý sa okrem zákrokov medzi troma žrďami predviedol aj v úlohe strelca, keďže bol autorom jedného z gólov Záporožanov. Pre 39-ročného slovenského brankára to nie je nič neobvyklé, viackrát sa mu podarilo skórovať už aj v reprezentačnom drese SR. 
Kielce ako jediné z 24 účastníkov LM prešli základnou fázou bez jediného zaváhania, po stredajšom veľkolepom obrate z -9 sa môžu pochváliť stopercentnou bilanciou: 10 zápasov - 10 víťazstiev. 
Situácia Záporožia vo vyrovnanej D-skupine je zamotaná. Motor má po absolvovaní kompletného programu na konte 6 bodov a v tabuľke figuruje na 3. mieste. Do osemfinále idú prví štyria, ale rovnaký počet bodov ako ukrajinský tím majú aj ďalší traja konkurenti aktuálne figurujúci za ním. Postupovú tajničku definitívne vyriešia víkendové zápasy Dunkerqe (Fr.) - Schaffhausen (Švaj.) a Szeged (Maď.) - Aalborg (Dán.). Variantov, ktoré by Štochlovi a spol. umožnili zopakovanie lanskej osemfinálovej účasti, je viacero. Či sa niektorí z nich naplní, bude známe najneskôr v nedeľu večer. 

LM mužov - skupinová fáza - 10. kolo - výsledok
 Výsledok stretnutia záverečného 10. kola skupinovej fázy Ligy majstrov v hádzanej mužov 2014/2015:


D-skupina: 
GK Motor Záporožie (Ukr.) - KS Vive Tauron Kielce (Poľ.) 27:28 (19:10) 
Richard Štochl chytal za Záporožie a strelil jeden gól.





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL