Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Dolečková ďalšou Slovenkou vo Veselí


19.02.2015


Slovenská kanonierka Otrokovíc Júlia Dolečková si chcela ešte vyskúšať WHIL


 V HC Veselí nad Moravou majú blízko k slovenskej hádzanej, čo v ostatných rokoch potvrdzujú obsadzovaním trénerského postu i zložením hráčskeho kádra. Ďalšou Slovenkou do partie je najnovšie Júlia Dolečková, ktorá prišla do konca sezóny na hosťovanie z prvoligových Otrokovíc.
Tridsaťjedenročná spojka si obnovenú premiéru vo WHIL odkrútila uplynulý piatok v 15. kole na pôde DHC Sokol Poruba (22:28). "Bolo to v pohode, veď polovica tímu Poruby proti nám pravidelne nastupuje v prvej lige. V interlige sa len hrá tvrdšie, inak veľké rozdiely nevidím," poznamenala pre Hodonínský deník Dolečková, ktorá sa do WHIL vrátila po siedmich rokoch. V stredu sa predstavila v dohrávke 14. kola na palubovke Iuventy Michalovce (25:38), kde sa už aj trikrát zapísala do streleckej listiny.  
V uplynulej sezóne bola so 149 gólmi najlepšou kanonierkou I. českej ligy a pomohla vystrieľať TJ Jiskra Otrokovice prvenstvo v súťaži. Pre nedostatok financií sa však klub zriekol možnosti zahrať si medzi slovensko-českou elitou. Aj v aktuálnom ročníku sa jej strelecky darí (zatiaľ 137 gólov v 15 dueloch), a tak ju oslovilo s ponukou Veselí. "Hádzanú hrám skutočne len pre radosť a z lásky k športu. Skôr, než definitívne ukončím kariéru, som si chcela ešte vyskúšať interligu. Nechcem si však nič dokazovať," pokračovala Dolečková, pre ktorú je naďalej prioritou pôsobenie v Otrokoviciach. Za Veselí bude nastupovať len vtedy, keď bude mať voľno.  
Júlia Dolečková-Varhaníková je odchovankyňa hádzanej v Bánovciach nad Bebravou, pôsobila aj v Trenčíne, Partizánskom a Zlíne. Hádzanej sa nevenuje ako profesionálka, má klasické zamestnanie. "Pracujem pre nemeckú firmu v zahraničnom obchode, ktorý je spojený aj s projektovým manažérstvom. Veľmi často som v zahraničí a cestujem. Časovo je to náročné povolanie," dodala nová akvizícia veselského družstva pre Hodonínský deník. 
Do kádra trénera Veselí Jána Packu, v ktorom sú už Petra Štetáková, Jasmína Vargová, Petra Varjassiová, Tatiana Gajdošíková, Paulína Jašková, mohli okrem Dolečkovej pribudnúť aj ďalšie dve Slovenky. Angažovanie Laury Kováčikovej a Simony Višňovskej z Hodonína tentoraz nevyšlo



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL