Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Skvelá správa pre hádzanú. Slovenky sa predstavia na univerziáde


19.02.2015


Mladé nádeje povedie tréner slovenskej reprezentácie žien Dušan Poloz.


Skvelá správa, ktorú potvrdil aj Slovenský zväz hádzanej, je, že Slovensko sa s hádzanou predstaví na Univerziáde v juho-kórejskom Gwangju  (01.07.-15.07.2015). Na tomto podujatí to bude vôbec po prvýkrát, kedy sa Slovensko predstaví s hádzanou ako s jediným ženským kolektívnym športom. 
Slovenský tím povedie Čech Dušan Poloz, ktorého čaká ako lodivida ešte v júni zvládnuť náročný kvalifikačný dvojzápas so ženským “nároďákom” proti Španielkám, aktuálnym vicemajsterkám Európy. Dušan Poloz v tíme bude mať k dispozícii niekoľko opôr, ktoré má práve v reprezentačnom tíme žien. Takže skúsenosť bude doplnená mladou krvou a čaká ich celkom zaujímavá výzva v lete v J. Kórei. Slovensko v konkurenci národných tímov Brazílie, Uruguaja, Argentíny, domácej J. Kórei, Japonska, Číny, Ruska, Maďarska, Čiernej Hory, Turecka, Českej republiky bude mať teda na podujatí ďalšie želiezko v ohni.
Slovenky sa popri iných nielen výsostne športových povinostiach môžu už teraz pomaly pozerať a rozmýšľať, čo si pribalia na cestu za športový úspechom do Južnej Kórei. 
Juho-kórejské mesto Gwangju bude dejiskom Letnej univerziády (FISU International University Sports Federtion), kde sa sústredí dovedna 21 športov (13 povinných a 8 voliteľných športov) a hádzaná nebude chýbať. Gwangju sa prezentuje sloganom LIGHT UP TOMORROW (Gwangju,  mesto svetla, rozsvieti budúcnosť sveta). Maskotom bude postavička Nuribi. Svetovo významné podujatie sa začína 01.07 a potrvá až do 15.07. 2015. Hadzaná bude mať svoj domovský stánok v Gurye Indoor Gymnasium a v Naju Multipurpose Gymnasium.


Širšia nominácia Slovenska
L. Gubiková, A. Medveďová, Haladiková, L. Súkenníková, Kľučková, S. Blažeková, Szokeová, D. Horňáková, V. Habánková, S. Szarková, M. Rajnohová, M. Rebičová, S. Szücs, A. Kostelná, T. Gajdošíková, D. Kodajová, Olšovská, Vajrassiová, V. Gajdošová, J. Vargová, K. Bujnochová
Tréner: Dušan Poloz




Fotogaléria




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL