Apr 2024
PUSŠPSN
23

W17 EHF Euro 2015

Štochlovci tesne prišli o osemfinále,LM mužov už bez Slovákov


23.02.2015


V základnej skupine sa skončilo účinkovanie aj Kukučkovho Schaffhausenu


Slovák Richard Štochl si so spoluhráčmi nezopakuje lanskú osemfinálovú účasť. Brankárska opora ukrajinského šampióna sa v nasledujúcom rozhovore vrátila k tohtosezónnemu vystúpeniu v najprestížnejšej európskej pohárovej súťaži, ktoré zakončili Záporožania tesnou s lídrom D-skupiny. Odvrátiť ju nepomohol ani gól Štochla, ktorý na rozlúčku s LM nachytal na hruškách jedného z najlepších svetových gólmanov Slawomira Szmala.

Máte za sebou druhú sezónu účinkovania Motora Záporožie v Lige majstrov. Na rozdiel od vlaňajška nepostúpil váš klub medzi 16 najlepších tímov. Ako to hodnotíte?
"Myslím si, že sme mali dosť náročnú skupinu, ale určite sa z nej dalo postúpiť. Veľa zápasov sa skončilo tesne v náš neprospech, niektoré sme prehrali smoliarsky.
Posledný zápas proti KS Vive Tauron Kielce bol charakteristický pre celý priebeh sezóny v našom podaní. Dobrú hru sme nepremenili v úspešný rezultát."
 
Kde hľadať príčiny, že ste zostali tesne pred osemfinálovými bránami?
"Keby sme mali tie body zo zápasov, ktoré sme mali sľubne rozohrané, tak by sme určite postúpili. Napriek všetkým týmto stratám sa to dalo ešte vyriešiť aj v poslednom stretnutí. Nehrali sme však v ňom disciplinovane až do konca, a to sa odrazilo na konečnom výsledku."
 
Už viackrát ste spomenuli minulotýždňový duel proti KS Vive Tauron Kielce. Poľskému šampiónovi ste mohli pripraviť vôbec prvú bodovú stratu v D-skupine. Po prvom polčase ste viedli o deväť gólov, ale napokon sa z výhry 28:27 tešil súper. Čo sa stalo po zmene strán?
"Niektorí z nás si zrejme mysleli, že je už rozhodnuté, ale nebolo. V útoku sme začali hrať katastrofálne, strácali sme lopty, uponáhľane strieľali. Ešte aj v poslednej minúte sme mali loptu v našej moci, ale dvakrát sme o ňu prišli. Pripadalo mi to, ako keby každý chcel sám rozhodnúť. Mali sme hrať viac kolektívne až do konca, žiaľ, to sa nestalo. Mohli sme mať aspoň remízu. Prehrali sme si to sami, nemôžeme sa na nikoho vyhovárať."
 
Verili ste, že napriek tomu by to ešte mohlo vyjsť s účasťou v osemfinále?
"Ako ukázali zostávajúce výsledky v skupine, naši súperi ich zvládli lepšie ako my a uhrali si potrebné body."
 
Sledovali ste vývoj víkendových duelov vašich konkurentov?
"Nie, nemal som tú možnosť."
 
Vy ste sa zapísali v poslednom vystúpení aj do streleckej listiny. Ako sa vám to podarilo?
"Získal som loptu, náš hráč bežal do protiútoku a brankár súpera Szmal na neho vybehol. Ja som využil tento moment a loptu poslal do odkrytej bránky. Bolo to bežná situácia, aká sa v hádzanej vyskytuje."
 
Po vyradení z Ligy majstrov už upriamite pozornosť na obhajobu majstrovského titulu?
"Samozrejme, teraz je to pre nás priorita. Sústredíme sa na splnenie tohto cieľa. Urobíme všetko pre to, aby sa nám to podarilo."
 
V decembri prišlo vo vašom klube k zmene na trénerskom poste, keď skončil Sergej Bebeško, od ktorého prebral taktovku Nikolaj Stepanec. Ako to zapôsobilo na družstvo?
"Ťažko to hodnotiť, keďže sme odvtedy neodohrali ešte veľa zápasov. Navyše, ja tu nie som na posudzovanie práce kormidelníkov."
 
 
 
 
 
 
 
 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL