Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

V SEHA GSS League zmena formátu vyvrcholenia súťaže


24.02.2015


Po základnej časti bude v hre o celkové prvenstvo šesť namiesto štyroch tímov


Štvrtý ročník nadnárodnej "SEHA /South East Handball Association/ Gazprom South Stream League" bude mať v závere nový formát. Súťaž nevyvrcholí tradičným Final Four ako v predchádzajúcich edíciách, ale záverečným turnajom s účasťou šiestich tímov. Prvé dve družstvá po 18-kolovej základnej časti budú mať istotu účasti v semifinále, ďalšie štyri kluby budú oň bojovať vo vzájomných dueloch (3. - 6. a 4. - 5.).

Vedenie SEHA informovalo, že eviduje štyri ponuky na usporiadanie turnaja, a to od HC Vardar Skopje (Maced.), HC Vojvodina Nový Sad (Srb.), MKB-MVM Veszprém KC (Maď.) a od chorvátskeho mesta Poreč. Výkonný výbor poveril riaditeľa SEHA Sinišu Ostoiča, aby nadviazal rokovania s Veszprémom ako potenciálnym kandidátom na dejisko vyvrcholenia ligy v predposlednom marcovom týždni. V minulosti hostili turnaje Final Four postupne v Záhrebe (2012), Skopje (2013) a Novom Sade (2014). 

Tatran Prešov má už istotu štartu na záverečnom turnaji, zatiaľ však nie je rozhodnuté, z ktorého miesta doň pôjde. Čisto teoreticky je v hre aj druhá priečka, ale reálne má šancu obsadiť v základnej časti 3. - 5. pozíciu. 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL