Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Krištopans dohrá sezónu v Katare


25.02.2015


Dainis Krištopans opúšťa Šarišanov, Tatran Prešov ho uvoľnil do Al Rayyanu


Krajina úradujúcich vicemajstrov sveta Katar bude v najbližších mesiacoch pôsobiskom hádzanára Tatrana Prešov Dainisa Krištopansa. Vysoká lotyšská spojka dohrá aktuálnu sezónu v drese tímu Al Rayyan, kam ho prešovský klub zapožičal. Dvadsaťštyriročný ľavoruký kanonier sa podľa informácií na portáli handball-planet.com rozlúčil v utorok večer so spoluhráčmi, ktorým už nepomôže v stredajšom súboji SEHA GSS League proti chorvátskemu RK Nexe Našice.
Krištopansovi sa končí v Tatrane platnosť zmluvy a predstaviteľom prešovského klubu už avizoval, že nebude v kariére pokračovať v tíme úradujúceho slovenského šampióna. V lete údajne zamieri do družstva bieloruského majstra HC Meškov Brest. Ešte predtým však pôjde predviesť svoje hádzanárske umenie a obohatiť svoje bankové konto o petrodoláre bohatých Katarčanov, a tak sa jeho anabáza v metropole Šariša končí po niečo vyše päť a pol roku. 
Z Tatrana Prešova už takto pred rokom odišiel do Kataru Patrik Hruščák (Al Sadd SC), zhodou okolností tiež pravá spojka, ale z arabského sveta sa rýchlo vrátil a minulý ročník dohral ešte v HK Topoľčany. Zo Slovákov pôsobí v katarskej súťaži František Šulc, ktorý je hráčom družstva Lekhwiya SC. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL