Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Brankár Hraníc prišiel v zápase o časť prsta


03.03.2015


Hrdina zápasu českej extraligy hádzanárov Hranice - Frýdek-Místek si nešťastne amputoval posledný článok prsta


Hrdinom zápasu najvyššej českej hádzanárskej súťaže mužov TJ Cement Hranice - SKP Frýdek-Místek (38:29) bol Josef Kučerka. Jeho mužstvu pribudli na konto dva dôležité body v boji o postup do play-off, ale on prišiel v závere duelu o časť prsta. Jeden z najlepšie hodnotených brankárov extraligy sa medzi tri žrde postavil po zápale pľúc a svojimi zákrokmi držal Cement nad vodou.
V 59. min v snahe rýchlo vybehnúť po loptu sa nešťastne zachytil o konštrukciu bránky, prst ľavej ruky sa zakliesnil o "očko" slúžiace na uchytenie siete. Posledný článok to nevydržal a oddelil sa. Kučerka zostal ležať na palubovke a okamžite ho previezli do nemocnice v Olomouci. Zostávajúcu minútu zápasu dohrali šokovaní aktéri na polovici ihriska. "Článok sa dal ešte prišiť, ale keďže išlo o poslednú časť prsta a kĺb zostal na svojom mieste, Pepa sa dohodol s plastickým chirurgom, že bude lepšie prst iba vyčistiť a zašiť. Našťastie, poškodenie bude minimálne," uviedol pre portál hranicky.denik.cz vedúci tímu TJ Cement Martin Schober. Kučerka by sa do bránky mohol vrátiť o 6 až 8 týždňov, on sám chce stihnúť extraligové play-off. 
Tím Hraníc akoby priťahoval hrdinov. Na palubovku sa práve v nedeľu vrátil po prekonaní zákernej choroby Marek Tůma, ktorý zožal pri predstavovaní najväčší potlesk a v stretnutí raz aj skóroval. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL