Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Straňovský má v Erlangene nového trénera


03.03.2015


Martina Straňovského povedie Švéd Robert Andersson


Klub slovenského hádzanárskeho reprezentanta Martina Straňovského má nového trénera. HC Erlangen angažoval na pozíciu šéfa realizačného tímu Roberta Anderssona, ktorý vo funkcii nahradil Franka Bergemanna. Tomu sa stala osudnou sobotňajšia domáca prehra 19:23 v dôležitom ligovom stretnutí s GWD Minden, ktorou si hráči Erlangenu skomplikovali záchranárske práce v I. bundeslige.
Andersson podpísal kontrakt do roku 2016. "Vždy bolo mojím želaním pracovať ako kormidelník v najkvalitnejšej ligovej súťaži na svete. HC Erlangen je klub s enormným potenciálom. Chcem prispieť k udržaniu družstva medzi nemeckou elitou," uviedol 45-ročný Švéd, ktorý naposledy pôsobil v klube H 43 Lund. 
Robert Andersson počas hráčskej kariéry strávil 11 rokov v nemeckej bundeslige (Dormagen, Rheinhausen, Nordhorn a Lübbecke). Na konte má aj 139 štartov za národný tím. S reprezentáciou má dve strieborné olympijské medaily, dva európske tituly a dvakrát bol tretí na MS. 
Bergemann, jeho 58-ročný predchodca na lavičke Erlangenu, je najúspešnejším trénerom v histórii klubu. Odvolaním z postu kouča chce vedenie klubu prerušiť negatívne výsledkové obdobie, keď nováčik z ostatných siedmich duelov až šesťkrát ťahal za kratší koniec. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL