Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Jakubisová s Popluhárovou už s istotou štvrťfinále LM


10.03.2015


Do štvrťfinále Ligy majstrov hádzanárok 2014/2015 aj Thüringer HC


Dve slovenské hádzanárky si budú môcť v sezóne 2014/2015 zahrať minimálne vo štvrťfinále Ligy majstrov. Medzi osmičku najlepších ženských klubov najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže sa prebojoval Thüringer HC, ktorého hráčkami sú Lýdia Jakubisová a Petra Popluhárová.
Definitívne o tom rozhodol výsledok nedeľňajšieho stretnutia, v ktorom nemecký šampión uhral na pôde favorizovaného ruského družstva Dinamo-Sinara Volgograd remízu 30:30 (13:16). Thüringer si pred záverečným kolom hlavnej skupinovej fázy, v ktorom ho čaká nasledujúcu nedeľu ešte nemecké derby s HC Lipsko, zaistil štvrťfinálovú miestenku. Zatiaľ ešte nie je známe, či pôjde ďalej z 3. alebo 4. priečky v 1. skupine. "Získali sme bod, ale dievčatá išli do Ruska s cieľom pokúsiť sa vyhrať o štyri góly, aby sme ešte mohli pomýšľať na postup z 2. miesta v skupine. To bol náš cieľ. Teraz zrejme vo štvrťfinále narazíme na Larvik alebo prípadne Györ, čo už budú tvrdé oriešky a prejsť cez nich by bol zázrak," uviedla spojka Petra Popluhárová, ktorá držala spoluhráčkam palce len na diaľku, keďže po návrate k hádzanej po narodení syna ešte neabsolvuje výjazdy s družstvom na palubovky súperov. 

THC prehrával necelé štyri minúty pred koncom 26:30, ale celoplošný presing a v útoku hra so siedmimi hráčkami v poli slávili úspech. Lýdia Jakubisová a Katrin Engelová znížili na 28:30, Sonja Freyová 30 sekúnd pred koncom upravila na 29:30. Počas hry 7 na 5 pri jednej vylúčenej hráčke Volgogradu faulovala domáca obrana Nadju Nadgornú. Nariadený pokutový hod premenila a svoj tím poslala do štvrťfinále Iveta Luzumová. Pre úplnosť treba zo štatistického pohľadu dodať, že skúsená slovenská krídelníčka Jakubisová skórovala v zápase dvakrát. 

Vo štvrťfinále (4./5 a 11./12. 4.) sa bude hrať klasickým pohárovým štýlom na odvetu (doma - vonku), pričom sa v ňom stretnú tímy z jednej skupiny zo súpermi z druhej skupiny do kríža (1. - 4., 2. - 3., 3. - 2., 4. - 1.). Kvarteto úspešných si vybojuje postup na turnaj Final Four (9. - 10. 5.). 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL