Apr 2024
PUSŠPSN
27

W17 EHF Euro 2015

Popluhárovej víťazný návrat, premiéru okorenila gólom


12.03.2015


Petra Popluhárová o góloch proti Krimu Ľubľana: "Liga majstrov je niečo výnimočné, pre mňa to bol super pocit"


Petra Popluhárová sa na hádzanárske palubovky vrátila po viac ako jedenapolročnej pauze vyplnenej materskými povinnosťami. Slovenská hádzanárka od konca januára znovu nastupuje za družstvo úradujúceho nemeckého šampióna Thüringer HC.
V decembri 2013 priviedla na svet svoje prvorodené dieťa a pripravovať sa postupne postupne od minulého leta. Najskôr naberala kondíciu a neskôr už aj zápasovú prax. "Prípravné duely som odohrala v decembri počas prestávky v súťaži pre ME žien 2014 v Chorvátsku a Maďarsku, začiatkom januára som nastupovala za béčko a 24. januára som absolvovala proti Göppingenu prvé vystúpenie v I. bundeslige," poznamenala Popluhárová, ktorá sa pri víťaznej premiére (37:22) hneď aj zapísala do streleckej listiny. Odvtedy stihla odohrať pod taktovkou kouča Herberta Müllera aj ďalšie tri ligové stretnutia medzi nemeckou elitou (Metzingen 29:30, Füchse Berlín 41:28, Bad Wildungen Vipers 37:22) a pridať ďalšie tri presné zásahy. 
Dvadsaťšesťročná spojka má okrem najvyššej nemeckej súťaže na konte tiež tri štarty v Lige majstrov 2014/2015, v ktorej sa s určitosťou predstaví s Thüringerom vo štvrťfinále. V prvý marcový deň sa rodáčka z Partizánskeho zapísala proti slovinskému RK Krim Mercator Ľubľana (33:21) dvakrát do streleckej listiny. "Liga majstrov je niečo výnimočné, pre mňa to bol super pocit," dodala mama vyše ročného Christiana, pre ktorú je v súčasnosti v hádzanej najdôležitejší pocit radosti z hry. 
Popluhárová v minulosti patrila od mládežníckych kategórií až po ženy do reprezentácie SR. Keby si ešte niekedy obliekla dres národného tímu (naposledy zaň nastúpila 26. 11. 2011 na predolympijskom turnaji v Londýne proti Veľkej Británii 22:17, pozn.), tak by rozšírila rady mamičiek v súčasnom kádri Sloveniek. Zo zverenkýň trénera Dušana Poloza sa vlastnými potomkami môžu už pochváliť Lýdia Jakubisová, Katarína Dubajová, Andrea Czanik, Klaudia Michnová a Andrea Kertészová. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL