Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Unikát Iuventy, Michalovčanky líderkami od žien po prípravku


12.03.2015


Iuventa Michalovce mala od víkendu do stredajšieho večera tímy na čele všetkých ligových súťaží, v ktorých účinkuje


Hádzanársky klub Iuventa Michalovce sa v uplynulých dňoch mohol pochváliť zriedkavým úkazom. Družstvá zemplínskeho klubu boli vo všetkých ligových súťažiach, v ktorých účinkujú, na čele tabuliek. Takúto úspešnú bilanciu môžu Michalovciam závidieť aj slávnejšie zahraničné kluby. Na tento unikát upozornil oficiálny web Iuventy a ako dôkaz priložil tabuľky všetkých súťaží so svojím zastúpením.
Výnimočný okamih, ktorý sa udial v klubovej histórii prvýkrát, nastal počas uplynulého víkendu. Posledný diel do mozaiky pridali michalovské juniorky, ktoré v sobotňajšom stretnutí 16. kola vyhrali na pôde tímu Bernolákova Košice 29:26 a aktuálne už kraľujú poradiu I. slovenskej ligy. Na čele svojich súťaží sa tak súčasne ocitli ženy v slovensko-českej interlige (WHIL), juniorky v I. lige žien, staršie i mladšie dorastenky v celoslovenských ligách, staršie i mladšie žiačky v skupinách Východ i jedno z družstiev prípravky. Tento stav platil do stredajšieho večera. Vtedy prišli o líderskú pozíciu Michalovčanky v interlige, keďže po úspechu v dohrávke 13. kola v Šali (22:21) ich o skóre predstihol DHK Baník Most. 
Zaujímavá je aj iná bilancia Michalovčaniek. Od A-družstva žien až po "áčko" mladších žiačok utrpeli v doterajšom priebehu sezóny dovedna len 8 prehier. Mladšie dorastenky a staršie žiačky ešte nenašli premožiteľky, ženy a staršie dorastenky ťahali za kratší koniec len raz. 
Aj to svedčí o dobrej práci v klube od najmenších v prípravke až po profesionálky v ženskom tíme. "Samozrejme, že nás to teší. Kto by nechcel víťaziť, ale predovšetkým u mládeže je na prvom mieste výchova talentov, nie honba za pohármi. To, že sa nám darí, je predovšetkým odrazom práce našich trénerov," poznamenal športový riaditeľ Iuventy Jaroslav Čúrny, ktorý by neprotestoval, keby aj na konci sezóny bolo umiestnenie tímov rovnaké ako po uplynulom víkende. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL