Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Poloz donominoval aj Medveďovú


12.03.2015


Trénerovi hádzanárok SR vypadla z nominácie už tretia brankárka


Nepríjemné starosti má tréner hádzanárok Slovenska Dušan Poloz s obsadením postu brankárok pred blížiacim sa zrazom. V súvislosti s pozíciou medzi troma žrďami musel pristúpiť už k tretej zmene. Oproti pôvodným zámerom mu najskôr vypadli Simona Súlovská, Viktória Oguntoye a najnovšie aj Martina Túrociová. Brankárka HC Zlín figurovala pôvodne medzi náhradníčkami, ale potom dostala dodatočne pozvánku spolu so Žanetou Tóthovou, aby nahradili spomenuté duo Súlovská - Oguntoye. Túrociovej však podľa aktuálnych informácií znemožňuje absolvovať akciu národného tímu zranenie, a tak ju zastúpi Adriana Medveďová z Bemaca Prešov. Z pôvodnej nominácie zostala Polozovi len jednotka tímu Lucia Gubiková.
Slovenky sa zídu už v závere tohto týždňa na sústredení v Bratislave, kde začnú prípravu na play-off kvalifikácie MS 2015, v ktorej ich čakajú Španielky. V stredu odletia do Holandska na trojicu medzištátnych zápasov s domácimi reprezentantkami (19., 20. a 21. 3.), z toho dva oficiálne. 


Aktualizovaná nominácia hádzanárok Slovenska na marcové sústredenie a zápasy s Holandskom: 

brankárky: Žaneta Tóthová (Stella Saint-Maur/Fr.), Lucia Gubiková (Iuventa Michalovce), Adriana Medveďová (Bemaco Prešov) 
pivotky: Eva Minárčiková (DHC Sokol Poruba/ČR), Dominika Horňáková, Patrícia Wollingerová (obe Iuventa Michalovce) 
krídelníčky: Lucia Súkenníková (DHK Baník Most/ČR), Terézia Szöllösiová (Iuventa Michalovce), Réka Bíziková (HK Slovan Duslo Šaľa), Natália Szőkeová (HK Slávia Partizánske) 
spojky: Katarína Dubajová (MKS Olimpia-Beskid Nowy Sacz/Poľ.), Silvia Szücs (SVG Celle/Nem.), Martina Školková (Cercle Dijon Bourgogne/Fr.), Simona Szarková (DHK Baník Most/ČR), Monika Rajnohová (DHC Slavia Praha/ČR), Tetyana Trehubová (Iuventa Michalovce), Klaudia Michnová (HK Slávia Partizánske) 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL