Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Slovenky od pondelka už v kompletnom zložení


16.03.2015


Slovenské hádzanárky sa pripravujú v Bratislave, koncom týždňa ich otestujú Holanďanky


Hádzanárky Slovenska sa prvýkrát od úspešného vystúpenia na decembrových ME 2014 v Chorvátsku a Maďarsku zišli v nedeľu večer v Bratislave na krátkom sústredení pred trojicou tohtotýždňových medzištátnych stretnutí proti Holanďankám. Tím hlavného kouča Dušana Poloza sa v kompletnom zložení ocitne v pondelok večer. V priebehu tohto dňa dorazili už aj tréner brankárok Ján Lajčák a pivotka Eva Minárčiková, ktorí sa vracali z Francúzska, kde mali s českým klubom DHC Sokol Poruba povinnosti vo štvrťfinálovej odvete Vyzývacieho pohára. Na zraz však neprišli ako semifinalisti európskej súťaže, keďže Porubu vyradil tím Union Mios Biganos-Bégles. Ako posledná sa zo 17-členného hráčskeho kádra pridá k reprezentácii brankárska jednotka Lucia Gubiková z Iuventy Michalovce.
Slovenky majú už za sebou individuálne pohovory s trénermi a dva pondelkové tréningy. Dvakrát budú trénovať aj v utorok. V stredu ich čaká presun do Holandska. Z Viedne na pravé poludnie odletia do Amsterdamu, odkiaľ ich čaká ešte 1,5-hodinová cesta autobusom do tréningového centra v Arnheme. Tam sa budú hrať aj všetky tri prípravné zápasy. Vo štvrtok od 19.30 h neoficiálny, v piatok 20. 3. o 20.00 h a v sobotu 21. 3. o 16.00 h. Na Slovensko sa výprava vráti v nedeľu 22. 3. v popoludňajších hodinách. 

Hádzanárky SR sa pripravujú na play-off kvalifikácie MS 2015, v ktorej ich v júni čakajú Španielky. 

Nominácia hádzanárok Slovenska na marcové sústredenie a zápasy s Holandskom: 
brankárky: Žaneta Tóthová (Stella Saint-Maur/Fr.), Lucia Gubiková (Iuventa Michalovce), Adriana Medveďová (Bemaco Prešov) 
pivotky: Eva Minárčiková (DHC Sokol Poruba/ČR), Dominika Horňáková, Patrícia Wollingerová (obe Iuventa Michalovce) 
krídelníčky: Lucia Súkenníková (DHK Baník Most/ČR), Terézia Szöllösiová (Iuventa Michalovce), Réka Bíziková (HK Slovan Duslo Šaľa), Natália Szőkeová (HK Slávia Partizánske) 
spojky: Katarína Dubajová (MKS Olimpia-Beskid Nowy Sacz/Poľ.), Silvia Szücs (SVG Celle/Nem.), Martina Školková (Cercle Dijon Bourgogne/Fr.), Simona Szarková (DHK Baník Most/ČR), Monika Rajnohová (DHC Slavia Praha/ČR), Tetyana Trehubová (Iuventa Michalovce), Klaudia Michnová (HK Slávia Partizánske)




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL