Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Dubajová najlepšou strelkyňou dlhodobej časti v Poľsku


17.03.2015


Katarína Dubajová mala v základnej časti poľskej v PGNiG superligy priemer 8,54 gólu na zápas


Hádzanárky MKS Olimpia-Beskid Nowy Sacz zakončili základnú časť PGNiG superligy tesnou prehrou na pôde posledného SPR Olkusz 27:28 (14:11), ale ich slovenská opora Katarína Dubajová sa stala najlepšou strelkyňou dlhodobej časti najvyššej poľskej súťaže žien. Pri nelichotivom postavení Nowého Saczu, ktorý obsadil v tabuľke predposledné 11. miesto (bilancia 3 - 2 - 17) a čaká ho boj o záchranu v skupine o 9. - 12. priečku, mohla Dubajová cestovať na tohtotýždňové sústredenie reprezentácie SR potešená aspoň svojím individuálnym úspechom.
Slovenská spojka obohatila počas víkendu svoje konto o 7 gólov do siete Olkuszu. V 22 zápasoch nastrieľala dovedna 188 gólov a suverénne ovládla poradie kanonierok. Druhá v hodnotení strelkýň Stefka Agavová Ivanovová (MKS Piotrcovia Piotrków Trybunalski) zaostala o 21 presných zásahov a tretia Joanna Obrusiewiczová (KGHM Metraco Zaglebie Lubin) sa presadila 151-krát. 
Dubajová je suverénne najlepšou strelkyňou svojho tímu, druhá v internom hodnotení Joanna Gadzinová (celkovo je 9.) má na konte o 77 presných zásahov menej, pričom absolvovala 21 súbojov. 
Tridsaťšesťročná Slovenka v ligovej sezóne 2014/2015 v priemere na stretnutie skórovala 8,54-krát, v čom takisto nemá konkurenciu v celej súťaži. Zaujímavosťou je, že aj v uplynulom ročníku dominovala v tomto ukazovateli s prakticky totožnou hodnotou (8,5 g./zápas). 
Katarína Dubajová už druhú sezónu pôsobenia v Poľsku potvrdzuje svoje kanonierske schopnosti. Vlani skončila medzi strelkyňami po základnej časti tretia so 136 gólmi, ale neodohrala kompletnú porciu zápasov (len 16). 


Poradie najlepších strelkýň poľskej PGNiG superligy v hádzanej žien po záverečnom 22. kole základnej časti: 
1. Katarína Dubajová (MKS Olimpia-Beskid Nowy Sacz) 188 gólov (22 zápasov), 2. Stefka Agovová Ivanovová (MKS Piotrcovia Piotrków Trybunalski) 167 (21), 3. Joanna Obrusiewiczová (KGHM Metraco Zaglebie Lubin) 151 (22) 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL