Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Pre Rajnohovú na ME najskôr stres, potom čoraz väčšia istota


18.03.2015


Mladá hádzanárska univerzálka Monika Rajnohová si nevyberá, hrá tam, kde ju tréneri potrebujú


Na decembrový európsky šampionát v Chorvátsku a Maďarsku cestovala v úlohe benjamína tímu hádzanárok Slovenska, ale Monika Rajnohová si na turnaji počínala skôr ako skúsená harcovníčka a nie ako najmladšia hráčka vo výbere kormidelníka Dušana Poloza. Svojimi výkonmi si vyslúžila na palubovke dostatok priestoru a od kouča dostala možnosť a dôveru dirigovať hru slovenského družstva. Dovedna strávila na palubovke v šiestich zápasoch necelých 141 minút, z 25 streleckých pokusov skončilo 11 v sieti brankárok súperov. "Určite som mala pred prvým duelom stres, ale čím sa mi viac darilo, tým som si bola istejšia. Myslím si, že k tomu prispelo aj naše celkové účinkovanie na šampionáte. V mojej hre boli aj negatíva, ale snažím sa zobrať do ďalších najmä tie pozitíva," uviedla na úvod rozhovoru Rajnohová, ktorá privítala, že po troch mesiacoch sa bude môcť opäť naladiť na reprezentačnú nôtu. "Štvrťrok je dosť dlhá doba. Na zraz som sa tešila, nielen na dievčatá, ale aj iný štýl tréningov. Je to príjemná zmena." 
Rajnohová je súčasťou kádra, ktorý odcestoval v stredu do Arnhemu, kde bude so spoluhráčkami v rámci prípravy dvakrát čeliť domácim Holanďankám. Siedmemu tímu konečného poradia ME 2014 majú Slovenky čo vracať, veď s ním prehrali vo štvrťfinálovej skupine spomenutého šampionátu 20:30. "Ten duel nemusel dopadnúť tak jednoznačne. Teraz chceme ukázať, že súperky nie sú o toľko lepšie, ako nasvedčoval výsledok decembrového merania síl. Veríme, že sa to skončí z nášho pohľadu priaznivejšie," zaželala si 21-ročná odchovankyňa trenčianskej hádzanej. 
Monika Rajnohová sa vypracovala na oporu DHC Slavia Praha. Český vicemajster dvoma nedávnymi domácimi prehrami s Baníkom Most (23:29) a Iuventou Michalovce (24:27) prakticky už prišiel o šancu bojovať o prvenstvo v spoločnej slovensko-českej súťaži (WHIL). "V hre však je ešte medailové umiestnenie v interlige, a to je pre nás stále reálne. Chceme vyhrať všetky zostávajúce duely, do ktorých pôjdeme v role favorita. Potom máme svoje ciele v play-off, v ktorom nás čaká náročná semifinálová séria s Porubou. Musíme sa na to dobre pripraviť. Budeme to mať o to náročnejšie, že naša bilancia s týmto súperom nie je práve ružová. Verím však, že cez ostravský tím prejdeme do finále," poznamenala sympatická Slovenka na klubovú tému. 

Hoci nie je rodenou kanonierkou, patrí medzi najlepšie strelkyne WHIL. So 75 gólmi je v aktuálnom poradí na 15. mieste. "Maximálna spokojnosť nie je a ani nemôže byť. Každý zápas je iný a v každom sa cítim na palubovke inak, ale vo všeobecnosti si myslím, že je to celkom dobré. Hrám tam, kde ma potrebujú. V reprezentácii viac na strednej spojke, v klube na pravej strane a občas aj v strede spojkového radu. Pre mňa ako praváčku na pravej strane je to špecifické. Bez ohľadu na to, kam ma tréner zaradí, snažím sa ukázať v čo najlepšom svetle," dodala M. Rajnohová. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL