Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Slovenky sa otestujú na holandských vlnách rýchlosti


19.03.2015


Dušan Poloz (tréner hádzanárok SR): "Najväčšia slabina slovenskej hádzanej je pokrytie prvej a druhej vlny útoku súpera, a preto sme si vybrali na prípravu Holanďanky, ktoré hrajú najrýchlejšiu hádzanú na svete".


Tri mesiace po úspešnom vystúpení na majstrovstvách Európy žien 2014 v Chorvátsku a Maďarsku obrátili slovenské hádzanárky svoju pozornosť na ďalšiu výzvu, ktorou je svetový šampionát 2015 v Dánsku. Cesta na MS vedie cez dvojzápas play-off proti Španielkam. Na Slovenky čakajú v úvode prípravy na kvalifikáciu Holanďanky, ktoré ich otestujú v dvoch medzištátnych priateľských stretnutiach v Arnheme v piatok 20.03. a sobotu 21.03.

"Vyberať si v súčasnosti súpera podľa systému hry je zložité. Ťažko nájsť podobný štýl, akým hrajú Španielky. Ony predvádzajú špecifickú hádzanú. Ja teraz viac ako obvykle sledujem súperky z pohľadu individuálnych činností," odvetil na otázku tréner SR Dušan Poloz, ktorý ďalej vysvetlil, prečo prijal možnosť konfrontácie s holandským národným tímom: "Najväčšia slabina slovenskej hádzanej je pokrytie prvej a druhej vlny útoku súpera, a preto sme si vybrali na prípravu Holanďanky, ktoré hrajú najrýchlejšiu hádzanú na svete. Videli sme to aj na decembrových ME, kde sme sa o tom mohli presvedčiť na vlastnej koži, keď sme s nimi prehrali 20:30. Beriem tieto prípravné zápasy ako tréning, aby sme sa naučili brániť aj tento štýl hry, lebo v interlige sa takáto hádzaná nehrá. Len málo z našich hráčok má zápasové možnosti si to vyskúšať."  V záverečnej fáze prípravy na kvalifikáciu MS príde na rad ešte jeden prípravný zápas. V hre sú dva varianty: priateľský duel s Ukrajinkami niekde na východe SR alebo zápas s Češkami blízko hraníc (Zlín, prípadne Luhačovice), čo je však ešte v riešení.  

Pre priaznivcov je k dispozícii lievestream, kde budú môcť sledovať zápasy Sloveniek proti Holanďankám: http://new.livestream.com/handbalnederland
Holandsko - Slovensko (piatok 20.03. 2015, 20:00 hod.)
Holandsko - Slovensko (sobota 21.03. 2015, 16:00 hod.)

Tréner Sloveniek chcel proti Holanďankám vyskúšať bývalú mládežnícku reprezentantku Viktóriu Oguntoye, ktorá v roku 2009 získala maďarské občianstvo. "Veci s vybavovaním záležitostí jej návratu do slovenského dresu nabrali na intenzite. Uskutočnili sa rozhovory s hráčkou, klaplo to aj s maďarským zväzom i ministerstvom. Chcel som jej dať príležitosť už teraz proti Holanďankám, ale nastali komplikácie, keďže rieši otázku svojho možného prestupu. Priznávam, že šance, aby za nás chytala už v baráži proti Španielkam, sa zmenšili. Verím však, že nám ešte v budúcnosti pomôže," dodal Poloz na adresu brankárky maďarského Érdu. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL