Apr 2024
PUSŠPSN
24

W17 EHF Euro 2015

Žernovič: Mali sme na víťazstvo a prehrať sme si nezaslúžili


19.03.2015


Tatran Prešov po dvoch rokoch a jednom mesiaci okúsil, aké je to nevyhrať extraligový duel


Drámu až do poslednej sekundy ponúkli aktéri stredajšieho predohrávaného šlágra 8. kola nadstavbovej časti slovenskej extraligy v hádzanej mužov HC Sporta Hlohovec - Tatran Prešov, v ktorom mali domáci blízko ku skalpu úradujúceho majstra, ale na druhej strane v závere tiež mohli prísť o zisk jedného bodu. Stretnutie rivalov sa skončilo zmierlivo 28:28 (13:13), ale úplne spokojné nemohlo byť ani jedno družstvo, lebo obe mali na dosah aj víťazstvo.
Hlohovčania pripravili Prešovčanom prvú bodovú stratu nielen v sezóne, ale aj po vyše dvoch rokoch v najvyššej slovenskej súťaži. "Prešov sme nezdolali, hoci sme na to v stredu mali. Dva body sme si zaslúžili, škoda záveru," uviedol v rozhovore pre klubový web hrdina z bránky Sporty Marián Žernovič, ktorý narážal na skutočnosť, že so spoluhráčmi nevyužili štvorgólové vedenie v druhom dejstve. To si vypracovali v 42. min (21:17) a týmto rozdielom vyhrávali ešte aj v 49. min (25:21). Potom však prišla päťgólová prešovská šnúra na 26:25 a do konca už boj o každý gól. "Nepremenili sme šance a po zbytočných chybách sme inkasovali. Cením si však našu bojovnosť. Hoci sme v závere prehrávali, nevzdali sme sa a získali sme bod," povedal pre sporta.sk Žernovič.  
V infarktovom závere sa predviedli v plnej paráde obaja brankári. Najskôr strelu domáceho Ľubomíra Ďuriša nepustil za svoj chrbát prešovský gólman Jakub Krupa a na opačnej strane sa hostia nedokázali presadiť ani na dvakrát. Krídelníka Radoslava Antla i Tomáša Čípa vychytal v posledných sekundách Žernovič. "Súper strieľal z ťažkej pozície, a to v oboch prípadoch. Nezaslúžili sme si prehrať, takže som si inkasovaný gól ani nepripúšťal," dodal ochranca hlohovskej svätyne.  
Prešovská víťazná šnúra za vyše dva roky narástla na 73 extraligových zápasov. Pred Hlohovcom dokázal s Tatranom neprehrať naposledy ŠKP Bratislava, ktorý 14. februára 2013 uhral so suverénnom na domácej scéne remízu 30:30. Doteraz poslednými premožiteľmi Šarišanov sú hráči už v extralige neúčinkujúceho HC winLand Michalovce, ktorí 6. februára 2013 vyhrali vzájomný duel 38:31. Odvtedy už 75 stretnutí za sebou Tatran v najvyššej súťaži neokúsil chuť prehry. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL