Apr 2024
PUSŠPSN
27

W17 EHF Euro 2015

Prešov získal Rusa Peškova


20.03.2015


Dainisa Krištopansa má na pravej spojke v Tatrane Prešov nahradiť Alexej Peškov


Lotyšskú oporu Dainisa Krištopansa, ktorý aktuálne hosťuje v katarskom tíme Al Rayyan a následne prestúpi do bieloruského HC Meškov Brest, nahradí v tíme hádzanárov Tatrana Prešov od nasledujúcej sezóny ďalší legionár z východu Európy. Vedenie úradujúceho slovenského majstra podpísalo kontrakt na dva roky s dvojmetrovým Rusom Alexejom Peškovom. Tridsaťjedenročný ľavák má skúsenosti z pôsobenia v slovinskom Celje Pivovarna Laško, poľskej Wisle Plock a aktuálne v ukrajinskom ZTR Záporožie.
V hre bolo viacero alternatív, ale voľba napokon padla na skúseného rodáka z Moskvy a odchovanca Čechovských Medveďov. "Na predsezónnom turnaji v poľskom Zabrze nám padol do oka v drese ZTR Záporožie dobre stavaný hráč na pravej spojke. Ľavák, ktorý nechodil iba do útoku, ale užitočný bol aj v obrane, strelecky rozvážny a efektívny zakončovateľ," prezradil pre Korzár generálny manažér Tatrana Prešov Branko Benko. 
Na pravej spojke hrajúci Peškov je druhou novou akvizíciou Šarišanov, ktorí si už predtým zmluvne zaviazali ľavú spojku Dávida Pogánya z HC Štart Nové Zámky. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL