Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Mosonmagyaróvár vykúpil Hlavatého, zatiaľ do mája 2015


24.03.2015


DHC Slavia Praha uvoľnil Tomáša Hlavatého zatiaľ do konca mája, družstvo žien dovtedy povedú Richard Řezáč s Kateřinou Keclíkovou


Nečakaná zmena sa udiala na pozícii hlavného trénera hádzanárok DHC Slavia Praha. Štvrtý tím aktuálnej tabuľky spoločnej slovensko-českej súťaže žien (WHIL) už nepovedie Slovák Tomáš Hlavatý, ktorý pred záverom sezóny zamieril do maďarského prvoligového klubu Mosonmagyaróvári KC SE. "Doterajší kouč Tomáš Hlavatý nás v utorok 17. marca požiadal o uvoľnenie z pozície trénera žien. Dôvodom bola ponuka z Maďarska, ktorá je preňho veľkou výzvou. Aj keď nás to zaskočilo, rozhodli sme sa pre kompromisné riešenie so snahou vyhovieť jeho požiadavke. Hlavatého sme uvoľnili zatiaľ do konca mája 2015 za finančnú kompenzáciu," uvádza sa v stanovisku DHC Slavia Praha.  
Po reprezentačnej pauze bude taktovku v tíme úradujúceho českého vicemajstra, v ktorom pôsobia aj Slovenky Monika Rajnohová a Kristína Sedláčková, v zostávajúcom priebehu WHIL a následne v národnom play-off držať nová dvojica. "Družstvo žien povedie do konca tejto sezóny doterajší asistent Richard Řezáč s asistentkou Kateřinou Keclíkovou," informovalo vedenie českého klubu.  
Tomáš Hlavatý pôsobil v Slavii od februára 2013, na konci úvodej sezóny získal s Pražankami bronz v rámci ČR, o rok neskôr sa tešil z 2. miesta vo WHIL i zisku titulu vicemajstra v národnom play-off. Dvadsaťosemročný kouč zanecháva družstvo DHC na 4. mieste aktuálnej interligovej tabuľky s bilanciou 13 víťazstiev - 5 prehier. Dva ostatné domáce nezdary - s Baníkom Most (23:29) a Iuventou Michalovce (24:27) - pripravili jeho zverenky o šancu bojovať v závere ročníka o prvenstvo vo WHIL. 
Dvadsaťosemročný Hlavatý vystrieda vo funkcii hlavného kouča Kálmána Rótha, jeho asistentom bude Róbert Bognár. "Potešila ma možnosť viesť toto mladé a vývojaschopné družstvo, navyše v takej prestížnej ligovej súťaži. Rovnako je to pre mňa obrovská výzva, ktorej chcem odovzdať maximum. Vyvinieme všetku snahu, aby sme dosahovali čo najlepšie výsledky a udržali sa v najvyššej súťaži," citovala klubová stránka Tomáša Hlavatého, ktorý zostáva naďalej kormidelníkom českých junioriek. 
Zaujímavosťou je, že aj do pražskej Slavie prišiel Hlavatý takisto v priebehu rozbehnutej sezóny z HK Danlog Partizánske. Okrem toho má šaliansky rodák za sebou aj pôsobenie na asistentskej pozícii v Iuvente Michalovce. 
Mosonmagyaróvár obsadil v základnej časti I. maďarskej ligy 10. priečku s bilanciou 5 víťazstiev - 2 prehry - 15 prehier a v ďalšom priebehu súťažného ročníka bude bojovať o záchranu v skupine o 9. - 12. miesto. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL