Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Szücs naďalej v službách tímu Hannoveru-Burgdorf


26.03.2015


Slovenský hádzanár Csaba Szücs ml. predĺžil o ďalšie dva roky zmluvu s TSV Hannover-Burgdorf


Slovenský hádzanár Csaba Szücs ml. bude naďalej pôsobiť v tíme TSV Hannover-Burgdorf. S účastníkom I. bundesligy predĺžil kontrakt, ktorý mal pôvodne platiť do leta tohto roku, o ďalšie dve sezóny do 30. júna 2017.Szücs nemal dôvod zmeniť pôsobisko, keďže viacero faktorov hovorilo v prospech jeho zotrvania v Hannoveri. "Moja rodina sa tu cíti veľmi príjemne, narodila sa tu moja prvá dcérka a Hannover je jednoducho super mesto," uviedol pre klubovú stránku reprezentant SR, ktorý je už od roku 2011 súčasťou miestneho TSV. 
Okrem optimálnych podmienok zohrala aj športová stránka svoju rolu pri rozhodovaní o predĺžení zmluvy. "V ostatných rokoch sme sa etablovali v najkvalitnejšej lige sveta. V tomto mužstve sa skrýva ešte viac potenciálu a rád by som prispel svojou časťou, aby sme to potvrdzovali čo najčastejšie. Ak to dokážeme, tak nie je nereálne, aby sme opäť dosiahli umiestnenie okolo 7. priečky," poznamenal košický rodák. 
Spokojnosť s predĺžením kontraktu vyjadrili aj predstavitelia hannoverského klubu. "Csaba je univerzálny a flexibilný hráč, ktorý je pre nás cenný v útoku i obrane. Preto som rád, že sme sa dohodli na ďalšej spolupráci," povedal na adresu 27-ročného Slováka tréner TSV Christopher Nordmeyer, ktorého doplnil výkonný šéf aktuálne jedenásteho tímu tabuľky najvyššej nemeckej súťaže Benjamin Chatton: "Csaba je v Hannoveri od roku 2011, pozná náš systém i štýl práce veľmi dobre. Práve na pozíciách spojkového radu a v strede obrany je kontinuita v personálnej politike výhodou." 
Csaba Szücs ml. je odchovancom košickej hádzanej. Syn bývalého vynikajúceho československého reprezentanta rovnakého mena pôsobil v rokoch 2002 - 2008 v HC Erlangen, potom hral jednu sezónu v HSG Nordhorn a od roku 2009 si obliekal dres TV Grosswallstadt. Vyše dvojmetrová spojka patrí k stabilným členom kádra reprezentácie SR, s ktorou si na MS 2009 vybojovala desiate miesto. Na svetovom šampionáte vo Švédsku 2011 i ME 2012 v Srbsku neštartoval, z nominácie ho v oboch prípadoch vyradilo zranenie - brušného svalu, resp. päty. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL