Mar 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Heister nominoval na kvalifikačný dvojzápas s Lotyšskom


31.03.2015


V 16-člennom kádri chýbajú M. Straňovský a zranený T. Urban


Hádzanárov Slovenska čaká na prelome apríla a mája pokračovanie kvalifikačného snaženia o postup na majstrovstvá Európy 2016 v Poľsku. Tréner reprezentácie Zoltán Heister mesiac pred dvojzápasom s Lotyšskom oznámil nomináciu. V 16-člennom kádri je pätica legionárov - kvarteto z Nemecka (Putera, Szücs, Hruščák, Mikéci) a jeden z Maďarska (T. Paul). Z extraligových klubov sú zastúpené štyri, Tatran Prešov, HK Agro Topoľčany a HC Sporta Hlohovec majú vo svojom výbere po troch hráčoch, bratislavský ŠKP dvoch. Z osvedčených hráčov chýbajú vo výbere dvaja krídelníci - Martin Straňovský z bundesligového Erlangenu a zranený Tomáš Urban z prešovského Tatrana. Zraz národného tímu SR je naplánovaný na pondelok 27. apríla ráno v športovej hale Mladosť v Bratislave.
Slováci figurujú v 3. kvalifikačnej skupine zatiaľ na 3. mieste s nulou na konte, bez bodu sú aj o skóre zaostávajúci Lotyši. Oba tímy sa stretnú najskôr v stredu 29. apríla v Dobele o 18.35 h SELČ a odvetu odohrajú 2. mája v Hlohovci od 18.00 h. 


Nominácia mužskej reprezentácie hádzanárov Slovenska na dvojzápas kvalifikácie ME 2016 proti Lotyšsku (29.04. a 02.05.): 
brankári: Teodor Paul (Grundfos Tatabánya KC/Maď.), Miloš Putera (TV Grosswallstadt/Nem.), Marián Žernovič (HC Sporta Hlohovec) 
pivoti: Michal Kopčo (Tatran Prešov), Martin Slaninka (HK Agro Topoľčany) 
krídla: Branislav Cigáň, Martin Briatka (obaja HK Agro Topoľčany), Miroslav Volentics, Tomáš Kysel (obaja ŠKP Bratislava) 
spojky: Csaba Szücs ml. (TSV Hannover-Burgdorf/Nem.), Patrik Hruščák (HC Empor Rostock/Nem.), Marek Mikéci (HSG Varel-Friesland/Nem.), Radovan Pekár, Oliver Rábek (obaja Tatran Prešov), Ľubomír Ďuriš, Michal Holdoš (obaja HC Sporta Hlohovec) 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL