Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Antl v najlepšej sedmičke záverečného turnaja SEHA League


31.03.2015


Najužitočnejším hráčom záverečného turnaja - Final Four SEHA GSS League 2014/2015 bol "Chema" Rodríguez z MKB-MVM Veszprém


Hádzanári Tatrana Prešov sa na vyvrcholení 4. ročníka nadnárodnej "SEHA /South East Handball Association/ Gazprom South Stream League" nepresadili, ale z ich radov vynikol skúsený rýchlonohý krídelník Radoslav Antl.
Na minulotýždňovom záverečnom turnaji v maďarskom Veszpréme, na ktorom dosiahol premiérový celkový triumf domáci tím MKB-MVM, zaujal Antl svojím streleckým výkonom v stretnutí o účasť v semifinále. Nestarnúci 37-ročný veterán skóroval do siete chorvátskeho RK Prvo plinarsko društvo Záhreb (26:33) dvanásťkrát. Najlepší kanonier súťaže nadviazal na ocenenie svojich spoluhráčov Olivera Rábeka a Dainisa Krištopansa, ktorí figurovali v All Star tíme záverečného turnaja v sezóne 2013/2014. 

Antl potvrdil svoju konštantnú vysokú výkonnosť, keďže nedávno ho zaradili aj do All Stars základnej časti SEHA League. Okrem neho sa v oboch hviezdnych výberoch ocitli už len brankár Veszprému Roland Mikler a pivot Rastko Stojkovič z Meškova Brest, ktorý navyše ako jediný bol nielen v tohtoročnom, ale aj lanskom All Star tíme Final Four. 

Veszprém si vo finále poradil s bieloruským Meškovom Brest 32:21. "Na oslavy máme len jeden deň, pretože nás čaká v nasledujúcich dňoch a týždňoch náročný program, ale sme šťastní, že sme získali túto trofej," uviedol kouč maďarského víťaza Carlos Ortega. Tretí skončil PPD Záhreb po výhre nad lanským obhajcom Vardarom Skopje z Macedónska (26:23). Slovenský šampión Tatran Prešov obsadil takisto ako pred dvoma rokmi piate miesto. 

Ocenenie pre najužitočnejšieho hráča Final Four SEHA GSS League si odniesol španielsky legionár víťazného Veszprému "Chema" Rodríguez. 


Najlepšia sedmička záverečného turnaja - Final Four SEHA GSS League 2014/15: 
brankár Roland Mikler (MKB-MVM Veszprém) - ľavé krídlo Radoslav Antl (Tatran Prešov), ľavá spojka Sandro Obranovič (PPD Záhreb), stredná spojka Dmitrij Nikulenkov (Meškov Brest), pivot Rastko Stojkovič (Meškov Brest), pravá spojka László Nagy (MKB-MVM Veszprém), pravé krídlo Gašper Marguč (MKB-MVM Veszprém) 
Najužitočnejší hráč: "Chema" Rodríguez (MKB-MVM Veszprém) 

Konečné poradie: 1. MKB-MVM Veszprém (Maď.), 2. HC Meškov Brest (Biel.), 3. RK Prvo plinarsko društvo Záhreb (Chor.), 4. RK Vardar Skopje (Maced.), 5. Tatran Prešov (SR), 6. RK Našice (Chor.) 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL