Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Nitrianka Königová v Šali


02.04.2015


Barbora Königová prestúpila z UDHK ŠG Nitra do HK Slovan Duslo Šaľa


Bývalá mládežnícka reprezentantka Slovenska v hádzanej Barbora Königová si aj v sezóne 2014/2015 zahrá spoločnú slovensko-českú súťaž žien (WHIL). Hráčka UDHK ŠG Nitra, účastníka I. slovenskej ligy, sa v minulotýždňovom šlágri 20. kola WHIL objavila v zostave HK Slovan Duslo Šaľa. S novými spoluhráčkami však ťahali na palubovke Iuventy Michalovce za kratší koniec (25:30). "Prejavila záujem hrať u nás, následne sme sa dohodli na podmienkach. Barboru sme získali na prestup s tým, že bude môcť naďalej hrávať aj za Nitru v I. lige. Už s nami nejaký čas trénuje, nastúpila za nás v príprave proti Mosonmagyaróváru a teraz odohrala v našom drese prvý majstrovský duel v Michalovciach," uviedol sekretár HK Slovan Duslo Šaľa Ladislav Kovács. 
Tréner úradujúceho vicemajstra SR Rudolf Petrikovič má aktuálne k dispozícii tri pivotky. Okrem 20-ročnej Königovej aj Ivanu Trochtovú a Martinu Tulipánovú. 
Barbora Königová si mala v aktuálnej sezóne obliekať v interlige dres ŠKP Bratislava, ale po odchode trénera Róberta Popluhára krátko pred začiatkom ročníka zišlo aj z jej pôsobenia v metropole SR. Dcéra bývalého slovenského reprezentačného brankára vo futbale Miroslava Königa si v minulosti zahrala WHIL za Nitru i Partizánske. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL