Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Nepokoje v Grécku, prerušili finále pohára


02.04.2015


Finále Gréckeho pohára dohrali až vtedy, keď fanúšikovia PAOK Solún a AEK Atény opustili halu


Nielen futbalové zápasy v Grécku sprevádzajú výtržnosti divákov, ale sú aj súčasťou hádzanárskych stretnutí. Najčerstvejší príklad je z uplynulého víkendu. Finálový zápas Gréckeho pohára mužov PAOK Solún - AEK Atény museli v nedeľu dočasne prerušiť pre nepokoje v hľadisku. Duel pokračoval po troch hodinách, trofej napokon získal PAOK.
Fanúšikovské tábory oboch tímov sa navzájom atakovali petardami a svetlicami. Súboj prvýkrát prerušili na približne polhodinu, keď sa niekoľko priaznivcov AEK ocitlo po páde na palubovke. Dovtedy stihli odohrať 17 minút finále a priebežný stav bol 8:7. Polícia pre obavy z možných ďalších konfliktov odmietla vyprázdniť sektory v hľadisku, o čo ju žiadali rozhodcovia. 
Arbitri z tohto dôvodu predčasne ukončili stretnutie, ktoré v priamom prenose vysielala štátna televízia. Traja ľudia utrpeli menšie zranenia, piatich fanúšikov zatkli. Keď však následne priaznivci oboch družstiev oddelene opustili arénu, predstavitelia klubov, rozhodcovia i hráči sa dohodli na pokračovaní finále. Už bez prítomnosti televíznych kamier sa finále dohralo bez ďalších incidentov a skončilo sa víťazstvom Solúnčanov 29:27. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL