Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Dušan Poloz trénoval v HC Tatran Stupava


06.04.2015


Dušan Poloz prijal pozvanie a navštívil hádzanársky klub v Stupave v utorok 31.3.2015, aby mohol prednášať témy o ktoré mali tréneri záujem.


Tréner národného tímu žien Dušan Poloz vycestoval v utorok ráno z Českej republiky a do Stupavy dorazil o 14:00 hodine. Po príchode si s organizátorom prednáškového cyklu prešiel celý poobedný program, ktorý mal absolvovať s družstvami a ich trénermi HC Tatran Stupava. V starej škole už čakali dievčatá z dvoch hádzanárskych tried GOLDEN TEAM na reprezentačného trénera, aby už mohli začať prínosné prednášky a tréningy. 

Po krátkom rozcvičení tréner Poloz s "Goldenačankmi" nacvičoval streľbu. Dievčatá boli hravé a tréning ich veľmi bavil. Prišlo aj na humornú situáciu, keď reprezentačný tréner povedal prváčkam po česky, aby si nastúpili „na základní lajnu“, tak sa po sebe pozerali. Tréning si s ním však užili a po skončení odchádzali s veľkým zážitkom. 

Po tréningu sa Dušan Poloz presunul z telocvične do školskej haly, kde už čakali rozcvičené st. žiačky a tréneri z HC Tatran Stupava a okolia. Naši tréneri boli zvedaví na obranu 0:6 a princípy tejto obrany. Tréneri si prišli na svoje, po každom cvičení bol odborný výklad od trénera Poloza. Po hodine a štvrť tréningu prišli na rad mladšie dorastenky a prednášanie bolo o spolupráci spojky s krídlom a spojky s pivotom. Mladšie dorastenky predvádzali cvičenia podľa reprezentačného trénera, ktorý vždy po cvičení trénerom vysvetľoval do detailu všetko.

Po oboch tréningoch nasledoval video rozhovor pre klubový web a následne v klubovni pokračovala v podvečerných hodinách  diskusia s Dušanom Polozom (na tému, ako trénujú deti v Nórsku a ako ich pripravujú na vrcholovú hádzanú). Diskusia bola veľmi zaujímavá, o čom svedčí ďalšia z tém - národný tím, kde sa diskutovalo o výchove našich hráčok.

Prednáška Dušana Poloza bola pre zúčastnených trénerov obohacujúca a určite padlo na úrodnú zem, že eprezentačný tréner zavítal do HC Tatran Stupava. 


Zdroj: 
http://www.hctatranstupava.sk/index.php/klub/aktuality/item/862-dusan-poloz-trenoval-v-hc-tatran-stupava
https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=2Z221eRARCg




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL