Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

T. Urban do nemeckého Eisenachu


07.04.2015


Tomáš Urban sa v nemeckom klube ThSV Eisenach stretne s Patrikom Hruščákom


Po lotyšskej pravej spojke Dainisovi Krištopansovi opúšťa Tatran Prešov aj ďalší hráč základnej zostavy úradujúceho slovenského majstra. Pravý krídelník Tomáš Urban po skončení aktuálnej sezóny vymení domácu extraligu za bundesligovú súťaž. Od nasledujúceho ročníka 2015/2016 si bude obliekať dres nemeckého klubu ThSV Eisenach, kde sa stretne s reprezentačným a bývalým klubovým spoluhráčom Patrikom Hruščákom (ten príde z HC Empor Rostock). "Jeho angažovanie bolo mojím želaním. Podstatnú rolu zohrali osobné rozhovory s Tomášom ešte pred uzavretím dohody. Po nich sme si boli istí, že ho chceme do nášho družstva," uviedol na adresu reprezentanta SR tréner ThSV Velimir Petkovič, ktorého doplnil riaditeľ klubu Karsten Wöhler: "Je to veľmi kvalitný hráč na protiútoky i pokutové hody, preto sme presvedčení, že bude prínosom." 
Či si 25-ročný T. Urban zahrá v drese Eisenachu hneď najvyššiu nemeckú súťaž, alebo s ním bude účinkovať v II. bundeslige, ukážu najbližšie týždne. Jeho budúci zamestnávateľ aktuálne figuruje v tabuľke na postupovej 3. priečke medzi elitu. 
Tomáš Urban pôsobil v Tatrane Prešov od februára 2013, keď prestúpil z maďarskej Tabánye. Zmluvu mal platnú do 30. júna 2015, ale už v predstihu avizoval svoj záujem odísť. Po 2,5-ročnej anabáze v centre Šariša sa košický odchovanec, ktorý momentálne pauzuje pre zlomené rebrá, opäť vydá na legionárske chodníčky. V minulosti si šikovný ľavák zahral najvyššiu maďarskú súťaž okrem tímu Grundfos Tatabánya KC aj za majstrovský MKB Veszprém KC. Na Slovensku okrem Košíc a Prešova strieľal góly tiež za HC winLand Michalovce. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL