Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Splnilo sa želanie trénera, voľba padla na Šaľu


10.04.2015


Mestská športová hala v Šali dejiskom odvetného domáceho duelu hádzanárok Slovenska v II. fáze kvalifikácie (play-off) MS 2015 proti Španielsku


Po roku a troch dňoch sa bude hrať v Šali opäť veľmi dôležitý kvalifikačný zápas hádzanárok, po ktorom sa bude jedno z družstiev tešiť z postupu na vrcholné podujatie. V Mestskej športovej hale zabojujú o účasť na majstrovstvách sveta Slovenky so Španielkami, ktoré si v nedeľu 14. júna zmerajú sily v odvete II. fázy kvalifikácie. Začiatok duelu s úradujúcimi kontinentálnymi vicešampiónkami je stanovený na 17.00 h.
Pri výbere dejiska domáceho zápasu play-off sa uvažovalo o dvoch alternatívach. V hre bola aj možnosť odohrať ho v prešovskej Tatran handball aréne, kde sa v stredu 10. júna predstavia muži SR v kvalifikácii ME 2016 proti Slovincom. Napokon dostal prednosť šaliansky variant, ku ktorému sa prikláňal aj tréner slovenskej reprezentácie žien Dušan Poloz. Aj on má len tie najlepšie spomienky na atmosféru, akú pred rokom utvorili jeho zverenkám fanúšikovia v zaplnenej hale, ktorá po záverečnom hvizde stretnutia s Francúzkami mohla vďaka remíze 24:24 oslavovať spolu s hráčkami postup na ME 2014. Slovenské hádzanárky odohrali v Šali v rámci predchádzajúcej kvalifikácie aj ďalší výsledkovo úspešný duel proti súperkám z Islandu (19:18).
"Aj hráčky cítili, že je to pravé miesto, s ktorým ich spájajú nezabudnuteľné zážitky a kde sme uhrali postup na minuloročný kontinentálny šampionát. Práve preto sme zvolili Šaľu, kde sa môže podariť aj nemožné, a vedenie Slovenského zväzu hádzanej nám vyšlo v ústrety. So Španielkami to bude dvojzápas. Verím, že sa od nich vrátime s nádejným výsledkom a v odvete urobíme všetko pre to, aby play-off dopadlo, ako si všetci prajeme," poznamenal kouč D. Poloz. 

Presný termín, čas a ani miesto prvého zápasu (bude to 6. alebo 7. júna) na španielskej pôde ešte nie sú stanovené. Úspešnejší z dvojice Slovensko - Španielsko postúpi na majstrovstvá sveta 2015 v Dánsku. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL