Apr 2024
PUSŠPSN
24

W17 EHF Euro 2015

V extralige už play-off, lákadlom repríza súboja Sporta-Agro


10.04.2015


V sobotu 11. 4. úvodné zápasy semifinálových sérií play-off slovenskej extraligy hádzanárov


V najvyššej slovenskej súťaži hádzanárov 2014/2015 sa počas víkendu rozbehnú boje v záverečnej fáze súťaže. Takisto ako vlani sa bude hrať obvyklým formátom vyraďovacej časti. V sobotu 11.04. sa úvodnými zápasmi od 18.00 h začne semifinále play-off, v ktorom sa stretnú dvojice Tatran Prešov - MŠK Považská Bystrica a HC Sporta Hlohovec - HK Agro Topoľčany.
Základná a nadstavbová časť určila najlepšie kvarteto, ktoré bude môcť bojovať o medailové pozície. V porovnaní s vlaňajškom sa v zložení semifinalistov udiala jediná zmena. Namiesto 1. MHK Košice (tentoraz skončil ôsmy) sa do prvej štvorky dostal štvrtý tím dlhodobej časti MŠK Považská Bystrica. 
Suverénom súťaže je zatiaľ Tatran Prešov, ktorý z 28 zápasov vyhral 27. Jediný bod stratil v súboji nadstavby na pôde HC Sporta Hlohovec. Navyše Šarišania už v 78 extraligových dueloch za sebou nenašli premožiteľa. V semifinále proti Považanom sú jednoznačnými favoritmi. "Séria s Považanmi nebude podľa mňa vôbec ľahká a takisto ani finálová v prípade očakávaného postupu. Tatran nemá v tejto sezóne dobrú hernú fazónu. Navyše sme uvoľnili Krištopansa a máme viacerých hráčov zranených. Verím však, že napriek tomu sa roly favorita zhostíme úspešne," poznamenal pre Korzár majiteľ úradujúceho slovenského šampióna Miloslav Chmeliar. 
Až do posledného kola zvádzali boj o 2. priečku po dlhodobej časti a výhodu domáceho prostredia v prípadnom piatom stretnutí semifinále HC Sporta Hlohovec a HK Agro Topoľčany. Z výhodnejšej pozície vstupujú do play-off takisto ako vlani Hlohovčania, ale pred rokom im to nebolo nič platné a z postupu do finále sa tešili Topoľčanci. Po roku sa zopakuje súboj veľkých rivalov. Derby cez kopec budú sprevádzať sprísnené bezpečnostné opatrenia. "Všetky zápasy s Topoľčanmi boli zaujímavé nielen na palubovke, ale aj v hľadisku. Každý prináša niečo nové a to očakávam aj od tých najbližších semifinálových. Budú mať osobitý náboj a rozhodnú maličkosti," uviedol v rozhovore pre klubový web hlohovský kouč Martin Lipták. O vyrovnanosti oboch súperov svedčia aj výsledky doterajších vzájomných zápasov v sezóne. V základnej časti bolo úspešnejšie vicemajstrovské Agro (31:28 doma, 28:27 vonku), v nadstavbovej časti uhrala viac Sporta (34:32 vonku, 27:27 doma). 

Semifinálové série sa takisto ako potom finále i o 3. miesto hrajú na tri víťazstvá, družstvá si striedajú výhodu domáceho prostredia po každom stretnutí (prvé, tretie a prípadne piate u lepšie umiestneného po nadstavbe). Nový majster SR bude známy najneskôr 27. mája 2015. 

Program semifinále play-off extraligy hádzanárov 2014/2015 (hrá sa na tri víťazstvá): 
1. zápasy: 
sobota 11. 4.: 18.00 h Tatran Prešov - MŠK Považská Bystrica, 18.00 HC Sporta Hlohovec - HK Agro Topoľčany 
2. zápasy: 
sobota 18. 4.: 18.00 MŠK Považská Bystrica - Tatran Prešov, 18.00 HK Agro Topoľčany - HC Sporta Hlohovec 
3. zápasy: 
streda 22. 4.: 18.00 Tatran Prešov - MŠK Považská Bystrica, 18.00 HC Sporta Hlohovec - HK Agro Topoľčany 
prípadné 4. zápasy: 
streda 6. 5.: 18.00 MŠK Považská Bystrica - Tatran Prešov, 18.00 HK Agro Topoľčany - HC Sporta Hlohovec 
prípadné 5. zápasy: 
sobota 9. 5.: 18.00 Tatran Prešov - MŠK Považská Bystrica, 18.00 HC Sporta Hlohovec - HK Agro Topoľčany  




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL