Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Rajnohová s Jakubisovou sa zhodli, s Poľkami o postup


12.04.2015


Jedna z kapitánok reprezentácie SR Lýdia Jakubisová: "Myslím si, že je to pre nás hrateľná skupina a podľa mňa sa o postup pobijeme s Poľkami"


Vo švédskom Kriastianstade vo štvrtok vyžrebovali II. fázu kvalifikácie majstrovstiev Európy 2016, v ktorej budú slovenské hádzanárky bojovať o postup v 5. skupine s tímami Maďarska, Poľska a niekým z trojice účastníkov B-skupiny I. fázy (Fínsko, Izrael, Kosovo).
Tréner žien SR Dušan Poloz po tom, čo sa dozvedel mená protivníkov, nehovoril o spokojnosti, keďže jeho predstava o zložení skupiny bola pred žrebovaním iná. Hráčky sa zhodli, že by to nemusel byť nepriechodný žreb. Zo skúsenejších hádzanárok sa vyjadrila jedna z kapitánok národného tímu Lýdia Jakubisová, krídelníčka nemeckého šampióna Thüringer HC: "Myslím si, že je to pre nás hrateľná skupina, a so žrebom som celkovo spokojná. Podľa mňa sa o postup pobijeme s Poľkami." 
Z nastupujúcej generácie hráčok netajila odhodlanie Monika Rajnohová. "Z prvého koša sme dostali Maďarky a to je pre nás trochu nešťastný súper. Párkrát sme sa s nimi minulú sezónu stretli a dovolím si tvrdiť, že ani jeden zápas nebol odrazom toho, čo sme schopné hrať, a zároveň ani naše výkony neboli hodné reprezentačných dresov. Ja však pevne verím, že sa to konečne zlomí a ukážeme, že aj proti nim vieme odohrať kvalitný zápas. Každopádne je to veľmi náročný súper. Poľky z druhého koša nie je v našom prípade zlý los. Je to družstvo, ktoré dokáže zahrať veľmi kvalitné zápasy a v plnom zložení je veľmi silné. Aj ony však majú svoje slabiny a dni, čo by sme mohli využiť. To bude pravdepodobne kľúčový duel o postup na ME. Súpera zo štvrtého koša, ktorého zatiaľ nepoznáme, by sme nemali - nech ním bude hocikto - podceniť. Keď sa však chceme posúvať ďalej, tak na takomto protivníkovi by sme nemali zakopnúť," uviedla spojka českého vicemajstra DHC Slavia Praha. 
Aj podľa Simony Szarkovej vedie najschodnejšia cesta za obsadením jednej z dvoch postupových priečok cez poľské družstvo. "Maďarky, aj keď nesplnili svoj cieľ na minuloročných ME, disponujú stále veľmi kvalitným tímom a tipujem ho na favorita tejto skupiny. Poľky majú tiež svoju silu, ale myslím si, že sú skôr zdolateľné ako Maďarky. Súper, ktorého meno sa ešte len dozvieme, by mal byť najhrateľnejší. Naše postupové šance závisia od toho, koľko bodov uhráme doma, napríklad s takými Poľkami. S Francúzkami sme si v predchádzajúcej kvalifikácii dokázali, že to ide, teraz to len potvrdiť,“ poznamenala kanonierka DHK Baník Most Szarková. 
Legionárka z francúzskeho Cercle Dijon Bourgogne Martina Školková by si chcela zopakovať účasť na vrcholnom turnaji. „Bude to zaujímavé, zase je o čo hrať. Rady by sme sa na významné podujatie vrátili. Myslím si, že žreb mohol byť aj horší, ale tak ľahké to určite nebude. Tu si už nenavyberáme, skúsení a silní sú všetci súperi. S Maďarkami sa nám príliš nedarí. S Poľkami sme už cez kvalifikáciu prešli, aj keď to bolo dávnejšie. Síce sa o dosť zlepšili, ale prečo nie opäť. Tretieho súpera je povinnosť zdolať, ak chceme pomýšľať na postup a hrať znova na vrcholnom podujatí,“ skonštatovala M. Školková. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL