Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Rozlúčka v LM, Thüringer teraz túži po domácich tituloch


14.04.2015


Lýdia Jakubisová (krídelníčka nemeckého majstra): "Na odvetu v Larviku by sme najradšej hneď zabudli"


Najprestížnejšiu európsku pohárovú súťaž ženských hádzanárskych klubov okúsili v sezóne 2014/2015 aj dve Slovenky. Od začiatku ročníka mala príležitosť zahrať si Ligu majstrov v drese Thüringer HC Lýdia Jakubisová. S nemeckým šampiónom prešla základnou, potom hlavnou fázou až do štvrťfinále. Tu sa cesta Thüringeru skončila, ale v porovnaní s uplynulými edíciami sa dostal opäť o krok ďalej. "Naše účinkovanie v LM môžeme považovať za úspešné. Pri náročnej skupine hlavnej fázy sme vyťažili maximum. S trochou šťastia či pár gólmi navyše sme mohli dostať aj ľahšieho súpera vo vyraďovacej časti," zhodnotila Jakubisová  pôsobenie THC v LM.
Brány budapeštianskeho turnaja Final Four Ligy majstrov zamkol bundesligovému tímu Larvik HK. Nórsky klub vyhral oba štvrťfinálové duely. "Doma sme sa s nimi popasovali, ale v odvete sme boli bezradné. Na tento zápas by človek najradšej hneď zabudol. Aj keď na druhej strane hrať proti takému kvalitnému súperovi s hviezdnymi hráčkami v zostave je tiež niečo výnimočné," skonštatovala skúsená krídelníčka, ktorej štyri góly nepomohli odvrátiť vysokú prehru 18:36.  
Jakubisová podľahla so spoluhráčkami na domácej palubovke severankám 26:29, ale odvetný súboj v Larviku mal už jednoznačný priebeh. "V odvete nám došli aj sily, keďže neustále bojujeme so zraneniami či chorobami. To však nie je ospravedlnením výkonu, aký sme podali na nórskej pôjde," vrátila sa ku konfrontácii s favoritom 33-ročná Slovenka. Jej krajanka a klubová spoluhráčka Petra Popluhárová v Larviku nenastúpila.  
Účinkovanie Thüringeru na európskom poli sa takisto ako v prípade maďarského obhajcu triumfu LM Györi Audi ETO KC už skončilo (vo štvrťfinále ho vyradil macedónsky Vardar Skopje), ale na domácej scéne má pred sebou ešte ďalšie méty. "Teraz sa už môžeme koncentrovať na I. bundesligu a dať sa dokopy. Máme na to dva týždne, keďže tento víkend je voľný. Pred nami je zostávajúcich osem zápasov - šesť v bundeslige a dva v Nemeckom pohári. Všetko je otvorené a dúfam, že sa budeme tešiť z nejakých titulov," zaželala si najlepšia hádzanárka SR za rok 2012.  
Hádzanárky Thüringeru HC sú v najvyššej nemeckej súťaži na 2. mieste tabuľky s trojbodovým odstupom za Buxtehuder HC, ale majú aj jeden duel k dobru. V DHB-Pokali ich v polovici mája čaká vystúpenie na záverečnom turnaji, v semifinále sa stretnú s VfL Oldenburg. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL