Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

MS mužov v roku 2021 a ani 2023 nebudú na Slovensku


16.04.2015


O svetové šampionáty hádzanárov v roku 2021 i 2023 sa uchádzajú po tri krajiny, SR medzi nimi nefiguruje


Majstrovstvá sveta hádzanárov v roku 2021 a ani 2023 sa neuskutočnia na Slovensku. Medzinárodná hádzanárska federácia (IHF) v stredu zverejnila menoslov oficiálnych kandidátov na usporiadanie spomenutých šampionátov. Medzi nimi už SR nefiguruje, hoci Slovenský zväz hádzanej (SZH) prejavil záujem uchádzať sa o organizovanie oboch turnajov, ale nemohol kandidovať samostatne, keďže v krajine nie je hala vyhovujúca kapacitným požiadavkám pri takýchto podujatiach. Najskôr zišlo zo spolupráce s Českom a následne aj s Maďarskom, ktoré ide do boja o MS samostatne (uchádza sa o 2021 i 2023). Z tohto dôvodu sa Slovensko vzdalo ďalšej fázy kandidatúry.
Okrem SR "vycúvali" zo snahy získať usporiadateľské práva aj Švajčiarsko, Francúzsko, Nórsko a Kórejská republika. O 27. MS v roku 2021 budú bojovať Egypt, Maďarsko a Poľsko, o dejisku 28. MS v roku 2023 sa rozhodne medzi trojicou Maďarsko, Poľsko, Švédsko. Tieto krajiny potvrdili, že dokážu splniť podmienky zahrnuté v detailnom manuáli o podujatí vydanom IHF. Prezentácia jednotlivých kandidatúr sa uskutoční 8. mája 2015 vo švajčiarskom Bazileji a 4. júna vyvrcholí súboj uchádzačov na kongrese IHF v Budapešti, kde sa o dejiskách rozhodne na zasadnutí Rady IHF. 
Slovensko sa naposledy usilovalo získať práva na usporiadanie MS mužov 2019 v spoločnej kandidatúre práve s Maďarskom, ale prednosť dostali vtedy Nemecko s Dánskom. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL