Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Straňovský 11 gólmi udržal Erlangen v hre o záchranu


17.04.2015


Martin Straňovský svojou dvojcifernou gólovou porciou pomohol ukončiť vyše dvojmesačné čakanie HC Erlangen na víťazstvo v I. bundeslige


Hádzanári HC Erlangen stále ešte živia nádej na záchranu v najvyššej nemeckej súťaži. Výrazný podiel má na tom aj slovenský reprezentant Martin Straňovský. V stredajšom stretnutí 29. kola predviedol v plnej kráse svoje strelecké schopnosti a nováčik I. bundesligy dosiahol na domácej pôde v Norimberskej aréne dôležité víťazstvo nad HSV Hamburg 34:31 (16:16), vďaka čomu prerušil šnúru ôsmich zápasov bez výhry.
Dvadsaťdeväťročný krídelník, ktorý však v Erlangene drží v rukách režisérsku taktovku, bol najlepším strelcom duelu. Do siete víťaza Ligy majstrov 2012/2013 skóroval dovedna jedenásťkrát, pričom štyrikrát sa presadil aj z pokutových hodov.  
Pred takmer 4000 divákmi si mohol po dlhom čase vychutnať zisk dvoch bodov (Erlangen predtým naposledy zvíťazil 08.02. nad HBW Balingen/Weilstetten 28:27), ktoré síce neznamenali posun z predposlednej 18. priečky v tabuľke, ale priblížili Straňovského a spol. k ďalším konkurentom v boji o udržanie. Aktuálne delia družstvo HCE od 15. miesta znamenajúceho záchranu medzi elitou štyri body.  
Martin Straňovský sa pri najbližšej akcii národného tímu neobjaví v drese SR. Z rodinných dôvodov (očakávaný prírastok do rodiny) nebude k dispozícii slovenskej reprezentácii v blížiacom sa dvojzápase kvalifikácie ME 2016 proti Lotyšsku. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL