Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Prešovčania i Hlohovčania chcú získať postupové mečbaly


17.04.2015


Semifinálové série play-off slovenskej extraligy hádzanárov sa presúvajú na Považie a do Topoľčian


Minulotýždňové úvodné zápasy semifinálových sérií slovenskej hádzanárskej extraligy mužov boli jednoznačnými záležitosťami domácich tímov, ktorí sú zároveň aj favoritmi na postup do finále. V sobotu od 18.00 h sa bude hrať na palubovkách zdolaných družstiev, ktoré by radi zdramatizovali boj o účasť vo finále.
Konfrontácia starých známych bude na Považí, kde hráči MŠK Považská Bystrica privítajú majstrovský Tatran Prešov, ktorý uplynulú sobotu vyhral 36:24. Pôjde už o ôsmy tohtosezónny vzájomný súboj, všetkých sedem predchádzajúcich sa skončilo v prospech Šarišanov. "Doma a najmä na Prešov sa Považania snažia vždy vytiahnuť. Semifinále hodláme rozhodnúť v najkratšom možnom termíne, čo jasne definuje našu úlohu v sobotňajšom dueli,“ povedal pre Korzár pivot Tatrana Andrej Petro. 
Pre považskobystrických hádzanárov sú zápasy s prešovskými súpermi vždy špecifické a predstavujú zvýšenú motiváciu. Navyše pred svojím publikom sa dokážu vypnúť k výkonu, vďaka ktorému už dokázali obhajcu aj potrápiť. Ako naposledy, keď 1. apríla mu doma v nadstavbe podľahli len 27:29. 
Nečakane hladkú prehru 23:34 si z Hlohovca priviezli hádzanári HK Agro Topoľčany. Úradujúci vicemajstri SR to budú chcieť aj s podporou svojich verných fanúšikov odčiniť. Hlohovčania však už v tejto sezóne vedia, aké je to vyhrať na pôde rivala cez kopec. V nadstavbovej časti tam uspeli 34:32 a keby sa im to podarilo opäť, získajú postupový mečbal. "Bude to úplne iný zápas ako pred týždňom u nás. Agro hrá doma a na jeho strane bude väčšia podpora fanúšikov a to vždy domáci tím vyburcuje. Na domácej palubovke ide o veľmi nepríjemného protivníka, ktorý dokázal potrápiť aj Prešov. Veríme si a myslím si, že momentálne máme lepšiu formu. Ideme do Topoľčian s cieľom vyhrať," vyhlásil v rozhovore pre sporta.sk skúsený brankár hlohovskej Sporty Dušan Olejár, ktorý jasne naznačil, že so spoluhráčmi sa v tejto sérii už nechcú vrátiť do topoľčianskej haly. 
Semifinálové série sa takisto ako potom finále i o 3. miesto hrajú na tri víťazstvá, družstvá si striedajú výhodu domáceho prostredia po každom stretnutí (prvé, tretie a prípadne piate u lepšie umiestneného po nadstavbe). 


Program semifinále play-off extraligy hádzanárov 2014/2015 (hrá sa na tri víťazstvá): 
2. zápasy: 
sobota 18.04.: 18.00 h MŠK Považská Bystrica - Tatran Prešov (stav série 0:1 /24:36/), 18.00 HK Agro Topoľčany - HC Sporta Hlohovec (stav série 0:1 /23:34/) 
3. zápasy: 
streda 22.04.: 18.00 Tatran Prešov - MŠK Považská Bystrica, 18.00 HC Sporta Hlohovec - HK Agro Topoľčany 
prípadné 4. zápasy: 
streda 06.05.: 18.00 MŠK Považská Bystrica - Tatran Prešov, 18.00 HK Agro Topoľčany - HC Sporta Hlohovec 
prípadné 5. zápasy: 
sobota 09.05.: 18.00 Tatran Prešov - MŠK Považská Bystrica, 18.00 HC Sporta Hlohovec - HK Agro Topoľčany 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL