Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Polozov návrat do Nórska, povedie nováčika


20.04.2015


Dušan Poloz trénerom hádzanárok Molde HK


Tréner slovenskej hádzanárskej reprezentácie žien Dušan Poloz, ktorý bol nedávno dočasne poverený aj vedením národného tímu junioriek, už pozná miesto svojho ďalšieho pôsobiska. Štyridsaťdeväťročný kormidelník sa vráti do krajiny, ktorá je z hľadiska hádzanej jeho srdcovou záležitosťou. Poloz povedie v najvyššej nórskej súťaži žien klub Molde HK. S nováčikom ligy sa dohodol na podpise dvojročného kontraktu s opciou na ďalšiu sezónu.

"Dušan je výrazná trénerská kapacita a sme radi, že sa nám ho podarilo angažovať. Pre nás bol prvou voľbou," vyhlásil pre rbnett.no šéf MHK Per Gjerde a pokračoval: "Chceli sme ostrieľaného kouča. Máme mladé družstvo a potrebujeme lídra, ktorý vie, ako pracovať s neskúseným kolektívnym. Máme takého dobrého trénera, akého sme si želali." 

Poloz už v minulosti v Nórsku pôsobil, v družstvách Nordstrand Oslo, Njaard IF, Follo HK či Baekkelagets Sportsklub Oslo si urobil dobré meno a v krajine úradujúcich majsteriek Európy naňho nezabudli. "Dušan figuroval na zozname vyhliadnutých trénerov už dlhšie. Uvažovali sme o ňom aj pred dvoma rokmi, keď sme sa dohodli s Einarom Jónssonom. Poloz už vtedy navštívil Molde a zostali sme v kontakte. Tentoraz bol naším hlavným kandidátom," tvrdí športový riaditeľ Carl Henrik Indbjör. 

Klub z Molde, ktorý v II. nórskej lige 2014/2015 obsadil 2. priečku a vybojoval si postup medzi elitu, plánuje v najbližšom čase predstaviť aj nové hráčky a v spolupráci s novým koučom aj asistenta, keďže Poloz má povinnosti v reprezentácii SR. Tú vlani priviedol na ME a ukončil 19-ročné čakanie na účasť na vrcholnom podujatí. Za Molde hrávala v sezóne 2013/2014 Slovenky Lucia Weibelová. 

"S Molde som koketoval už v minulosti, keď tím ešte pôsobil v tretej najvyššej súťaži. Bol som však pod zmluvou v Moste a navyše aj pre určité rodinné záležitosti som z toho vtedy vycúval. Vtedy tam prišiel asistent islandskej reprezentácie Jónsson, ktorý odviedol kus práce a potom sa rozhodol skončiť. Klub ma opäť oslovil, rokovali sme tri - štyri týždne a počas víkendu som na jeho ponuku prikývol. Nebolo to jednoduché rozhodovanie. Roky mi pribúdajú a možno je to posledná šanca na zahraničný angažmán. Nerád by som potom ľutoval, keby som nevyužil príležitosť, a tak som sa rozhodol ísť do toho," uviedol  D. Poloz, ktorému pribudli povinnosti pred nasledujúcou sezónou na severe Európy: "Súčasný káder nemá na udržanie. V najbližších dňoch začneme pracovať na jeho posilnení, aby sme mali šancu zotrvať medzi elitou. Môže sa stať, že sa v tíme objaví nejaká Slovenka či Češka, ale ešte nič konkrétne sa v tomto smere neudialo." 

Dušan Poloz bol na klubovej úrovni bez angažmánu od začiatku januára 2015, keď sa skončilo jeho pôsobenie v tíme českého šampióna DHK Baník Most, s ktorým žal jeden úspech za druhým. V sezóne 2012/2013 doviedol svoje zverenky k víťaznému hetriku - prvenstvo v spoločnej slovensko-českej súťaži žien (WHIL), zisk titulu šampióna ČR a triumf na európskej scéne vo Vyzývacom pohár. V ročníku 2013/2014 pridal víťazstvo v Českom pohári, obhajobu domáceho majstrovského titulu a účasť v osemfinále Pohára EHF. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL