Apr 2024
PUSŠPSN
24

W17 EHF Euro 2015

Prestup J. Mikitu z PLER KC Budapešť do Csurgói KK


21.04.2015


Jakub Mikita od novej sezóny ku Gabrielovi Vadkertimu


Slovenský hádzanár Jakub Mikita mení klub. Naďalej bude pôsobiť v Maďarsku, ale od sezóny 2015/2016 si oblečie dres Csurgói KK, do ktorého prestúpi z PLER KC Budapešť. Keďže 21-ročný hráč má s tímom z maďarskej metropoly, v ktorom pôsobí od svojich 16 rokov, kontrakt platný až do roku 2017, kluby sa museli dohodnúť na jeho prestupe. Rokovania medzi majiteľmi Csurgói KK a funkcionármi PLER-u trvali vyše mesiaca. Napokon prišlo k dohode a J. Mikita podpísal s ambicióznym klubom trojročnú zmluvu s platnosťou od 1. júla 2015. 
V súčasnosti už nebýva pravidlom platiť za hráčov odstupné, kluby si zvyknú počkať na vypršanie hráčovho kontraktu. V prípade staršieho z bratov Mikitovcov (mladší Matej je tiež hráčom PLER KC) však urobili výnimku a pre eminentný záujem o jeho služby zo strany trénera Lászlóa Sótonyiho ho vykúpili spod zmluvy. S košickým rodákom počítajú na post ľavej spojky, budú sa spoliehať na jeho góly i hru v obrane. 
V Csurgó sa Jakub Mikita stretne nielen s krajanom Gabrielom Vadkertim, ktorý nedávno predĺžil spoluprácu, ale aj s bývalým budapeštianskym spoluhráčom Mártonom Székelyom. Dvojka maďarskej hádzanárskej reprezentácie prichádza z Balatonfüredu. Naopak, z klubu sú na odchode Bielorus Boris Puchovski, Ukrajinec Vladislav Ostrouško i maďarský reprezentant Ákos Lele. 
Jakub Mikita hrá od roku 2010 za mužov a na konte má takmer 130 zápasov. V ostatných dvoch sezónach je kľúčovou postavou PLER-u. V uplynulom ročníku si ho fanúšikovia budapeštianskeho družstva zvolili za najlepšieho hráča klubu. V aktuálnej sezóne patrí k najlepším kanonierom najvyššej maďarskej súťaže, v 24 stretnutiach dosiahol 112 gólov, čo ho radí medzi strelcami zatiaľ na 9. priečku. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL