Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

V play-off zatiaľ úspešní domáci, v stredu šanca to zmeniť


21.04.2015


V Prešove a Hlohovci sa v stredajších dueloch semifinále play-off extraligy hádzanárov bude bojovať o postupové mečbaly pred reprezentačnou prestávkou. Oba zápasy opäť na HUSTE.TV


Finalisti extraligy hádzanárov 2014/2015 nebudú známi pred budúcotýždňovou reprezentačnou prestávkou. Rozhodli o tom výsledky sobotňajších druhých zápasov semifinále play-off, v ktorom MŠK Považská Bystrica a HK Agro Topoľčany vyrovnali stav sérií s Tatranom Prešov, resp. HC Sporta Hlohovec na 1:1 a potvrdili stopercentnú bilanciu domácich tímov v doterajšom priebehu vyraďovacej časti. Ešte predtým, než si reprezentanti SR budú plniť svoje povinnosti v kvalifikácii ME 2016, sa hádzanárski fanúšikovia môžu tešiť na pokračovanie bojov najlepšieho extraligového kvarteta. V stredu 22. apríla sú od 18.00 h na programe tretie stretnutia semifinále a ich víťazi získajú postupové mečbaly. 
V Tatran handball aréne Prešovčania hostia Považanov, ktorí im v sobotu uťali 79-zápasovú ligovú šnúru bez prehry. "Psychická výhoda bude v stredu na našej strane, ale nelietame v oblakoch, veď Prešov prehral prvýkrát za vyše dva roky. Zdolať ho trikrát v rámci série, tak to by bola pre nás rozprávka," tvrdí kouč MŠK Považská Bystrica Václav Straka a dodal: "Domáci na tom zrejme nebudú psychicky najlepšie, ale hráčska kvalita a skúsenosti sú stále na ich strane. Spadne z nich aj tiaž zodpovednosti, že sa šnúra skončila a nemusia hľadieť na to číslo." 

"Zauzlenie" série medzi Topoľčancami a Hlohovčanmi nie je až takým prekvapením. Hráči HK Agro mali uplynulý víkend takpovediac nôž na krku, ale na hladkú prehru z palubovky súpera (23:34) zareagovali správnym spôsobom a zlepšeným výkonom dosiahli výhru 28:25 i vyrovnanie na 1:1. Na maximálne zodpovedný prístup k pokračovaniu boja o finále sa chcú v topoľčianskom tíme spoľahnúť opäť.  "Na každý zápas bez ohľadu na to, či je v základnej časti alebo play-off, sa pripravujeme svedomito. Neberieme to tak, že teraz my nemáme čo stratiť. S tým sme mohli ísť aj do prvého zápasu a dopadlo to v náš neprospech. Už pred začiatkom play-off som vravel, že je to súboj dvoch vyrovnaných tímov, v ktorom rozhodujú maličkosti. Keď si odmyslím našu nevydarenú úvodnú desaťminútovku v Hlohovci, keď sme si aj utvorili šance na skórovanie, ale sme ich nepremieňali, ďalší priebeh bol vyrovnaný. Aj v stredu pôjdeme do toho naplno. Rovnako ako Sporta aj my chceme nakloniť sériu na našu stranu," uviedol  po utorkovom tréningu topoľčiansky kouč Dezider Jakubička. 

Po stredajších zápasoch semifinále nasleduje dvojtýždňová prestávka, štvrté duely sa budú hrať až v stredu 6. mája. 

Semifinálové série sa takisto ako potom finále i o 3. miesto hrajú na tri víťazstvá, družstvá si striedajú výhodu domáceho prostredia po každom stretnutí (prvé, tretie a prípadne piate u lepšie umiestneného po nadstavbe). 

Program semifinále play-off extraligy hádzanárov 2014/2015 (hrá sa na tri víťazstvá): 
3. zápasy: 
streda 22. 4.: 18.00 h Tatran Prešov - MŠK Považská Bystrica (stav série 1:1 /36:24, 29:30/), 18.00 HC Sporta Hlohovec - HK Agro Topoľčany (stav série 1:1 /34:23, 25:28/) 
Oba zápasy opäť odvysiela HUSTE.TV v online priamom prenose!

4. zápasy: 
streda 6. 5.: 18.00 MŠK Považská Bystrica - Tatran Prešov, 18.00 HK Agro Topoľčany - HC Sporta Hlohovec 
prípadné 5. zápasy: 
sobota 9. 5.: 18.00 Tatran Prešov - MŠK Považská Bystrica, 18.00 HC Sporta Hlohovec - HK Agro Topoľčany 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL