Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Kandidátom na svetového kouča roka aj tréner Španielok


21.04.2015


IHF zostavila menoslov kandidátov na ocenenie pre najlepšieho hádzanárskeho trénera sveta za rok 2014 v kategórii mužov i žien


Po zvolení najlepších hádzanárov sveta, ktorými sa za rok 2014 stali francúzsky reprezentant Nikola Karabatič a Brazílčanka Eduarda Idalina Amorimová, prichádza Medzinárodná hádzanárska federácia (IHF) s anketou pre najlepších trénerov. Fanúšikovia i zástupcovi médií môžu do štvrtka 23. apríla odovzdať svoje hlasy svojim favoritom v oboch kategóriách.

Skupina expertov IHF a trénerov zostavila zoznam kandidátov, ktorí môžu získať ocenenie. V kategórii ženských tímov to bude súboj dvoch severanov - Islanďana Thorira Hergeirssona z lavičky Nórska a Dána Mortena Soubaka, šéfa realizačného tímu Brazílie. Tretím uchádzačom je Španiel Jorge Dueňas, ktorý vedie reprezentáciu svojej krajiny. Španielky ako úradujúce vicemajsterky Európy budú v júni súperkami Sloveniek v barážovom boji o MS 2015. Medzi kormidelníkmi mužských družstiev sú nominovaní dvaja skúsení matadori - Francúz Claude Onesta a Španiel v katarských službách Valero Rivera. Ich konkurentom bude talentovaný švédsky kouč Ljubomir Vranjes z SG Flensburg-Handewitt. Mená víťazov vyhlásia hneď po ukončení hlasovacieho procesu. 


Prehľad nominovaných na ocenenie najlepšieho hádzanárskeho trénera roka 2014: 

MUŽI 
Claude Onesta (tréner Francúzska) 
Valero Rivera (tréner Kataru) 
Ljubomir Vranjes (tréner SG Flensburg-Handewitt) 

ŽENY 
Thorir Heirgeirsson (tréner Nórska) 
Morten Soubak (tréner Brazílie) 
Jorge Dueňas (tréner Španielska) 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL