Máj 2024
PUSŠPSN
2

W17 EHF Euro 2015

Kandidátom na svetového kouča roka aj tréner Španielok


21.04.2015


IHF zostavila menoslov kandidátov na ocenenie pre najlepšieho hádzanárskeho trénera sveta za rok 2014 v kategórii mužov i žien


Po zvolení najlepších hádzanárov sveta, ktorými sa za rok 2014 stali francúzsky reprezentant Nikola Karabatič a Brazílčanka Eduarda Idalina Amorimová, prichádza Medzinárodná hádzanárska federácia (IHF) s anketou pre najlepších trénerov. Fanúšikovia i zástupcovi médií môžu do štvrtka 23. apríla odovzdať svoje hlasy svojim favoritom v oboch kategóriách.

Skupina expertov IHF a trénerov zostavila zoznam kandidátov, ktorí môžu získať ocenenie. V kategórii ženských tímov to bude súboj dvoch severanov - Islanďana Thorira Hergeirssona z lavičky Nórska a Dána Mortena Soubaka, šéfa realizačného tímu Brazílie. Tretím uchádzačom je Španiel Jorge Dueňas, ktorý vedie reprezentáciu svojej krajiny. Španielky ako úradujúce vicemajsterky Európy budú v júni súperkami Sloveniek v barážovom boji o MS 2015. Medzi kormidelníkmi mužských družstiev sú nominovaní dvaja skúsení matadori - Francúz Claude Onesta a Španiel v katarských službách Valero Rivera. Ich konkurentom bude talentovaný švédsky kouč Ljubomir Vranjes z SG Flensburg-Handewitt. Mená víťazov vyhlásia hneď po ukončení hlasovacieho procesu. 


Prehľad nominovaných na ocenenie najlepšieho hádzanárskeho trénera roka 2014: 

MUŽI 
Claude Onesta (tréner Francúzska) 
Valero Rivera (tréner Kataru) 
Ljubomir Vranjes (tréner SG Flensburg-Handewitt) 

ŽENY 
Thorir Heirgeirsson (tréner Nórska) 
Morten Soubak (tréner Brazílie) 
Jorge Dueňas (tréner Španielska) 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL