Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Chmeliar chystá zmeny, do Tatrana 6 nových ľudí


22.04.2015


Majiteľ prešovského klubu bol kritický do vlastných radov, ale realizačný tím a mužstvo sa musia sústrediť na záver extraligy: "Ide predsa o obhajobu titulu"


Hádzanári Tatrana Prešov sa musia v týchto dňoch vyrovnať s pocitom, aký už dva roky neokúsili. Uplynulú sobotu utrpeli prvú extraligovú prehru od 6. februára 2013, keď v druhom zápase semifinálovej série play-off podľahli na pôde MŠK Považská Bystrica 29:30 (18:17). "Každá séria sa raz končí, takže aj koniec našej musel prísť. Na ďalšie stretnutia sa musíme dať dokopy najmä psychicky, ale aj zdravotne. Aj keby sme na Považí o gól vyhrali, nemohli by sme hovoriť o spokojnosti. Domáci síce majú snaživé mužstvo s dobrými hráčmi, ale povinnosťou Tatrana je vyhrávať nad takýmito súpermi výrazným rozdielom. Naša prehra nie je o kvalite hráčov, ale o ich zodpovednosti, ktorú v minulosti cítili omnoho viac. Už ani peniaze nie sú pre nich dostatočnou motiváciou," uviedol pre denník Korzár majiteľ Tatrana Miloslav Chmeliar. 
Prešovskí hádzanári prišli v krátkom čase o slušný balík finančných odmien. Remízou v nadstavbovej časti v Hlohovci a prehrou v semifinále v Považskej Bystrici sa pripravili o šancu získať prémiu dovedna 40 000 eur za absolvovanie súťažného ročníka bez straty čo i len bodu a sezónu bez prehry. 
V Prešove už kujú plány na nadchádzajúcu sezónu. Tatran oznámil, že jeho káder vystužia brankár Igor Čupryna, spojky Alexej Peskov a Dávid Pogány, ale majiteľ klubu chystá aj ďalšie zmeny. "V prvom rade musíme ukončiť aktuálnu sezónu tak, ako si predstavujeme. Na nasledujúcu príde do Tatrana Prešov šesť nových ľudí. Musíme sa nachystať, aby nám robota, ktorá stojí nemálo úsilia a financií, dávala vôbec zmysel a motivovala pokračovať v nej aj v budúcnosti," prezradil pre Korzár Chmeliar a na stránkach regionálneho denníka pridal aj hodnotiace slová ku končiacemu sa ročníku: "Je jednoznačne nevydarený. Nepostúpili sme do Ligy majstrov, v Pohári EHF sme odohrali jedno kolo, keď sme vypadli s bundesligovým Melsungenom. V SEHA lige sme skončili na piatom mieste, v slovenskej extralige prehrali po vyše dvoch rokoch. Kam siahneme, všade nejaký problém. Výhovorky, že odišiel Krištopans a máme veľa zranených, u mňa neobstoja. V kádri je predsa osemnásť veľmi slušne platených hráčov. Momentálne však treba na predošlé neúspechy zabudnúť. Realizačný tím a mužstvo sa musia sústrediť na záver extraligy. Ide predsa o obhajobu titulu a aj o to, čo a ako chceme hrať v nasledujúcej sezóne."  
Najbližšie týždne ukážu, či sa príchod nových ľudí bude týkať kádra, realizačného tímu alebo funkcionárskych postov. Tréner Peter Dávid uzavrel vlani v lete dvojročnú zmluvu s opciou. Ak by sa majiteľ klubu predsa len rozhodol pre výmenu kouča, v zákulisí sa šepká, že kandidátom na post kormidelníka by mohol byť Rastislav Trtík. Košický rodák už v Tatrane úspešne pôsobil v období 2008 - 2011. V septembri 2014 predčasne skončil v nemeckom druholigovom HC Empor Rostock. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL