Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Slaninka mieri do TSG Ludwigshafen-Friesenheim


22.04.2015


Martin Slaninka si vyskúša legionársky angažmán v Nemecku, zlákali ho "sovy" z TSG Ludwigshafen-Friesenheim


Počet slovenských hádzanárskych reprezentantov pôsobiacich v Nemecku sa po aktuálnej sezóne rozrastie. Po nedávno avizovanom prestupe krídelníka Tomáša Urbana z Tatrana Prešov do ThSV Eisenach mieri do bundesligy aj Martin Slaninka. Dvadsaťpäťročný pivot HK Agro Topoľčany podpísal kontrakt na dva roky s TSG Ludwigshafen-Friesenheim. "Ešte sa musia na mojom uvoľnení dohodnúť oba kluby. S Topoľčanmi mám totiž platnú zmluvu na ďalšiu sezónu, ale Nemci sa zaviazali, že ma vykúpia a budem môcť od nasledujúceho ročníka hrať za nich," prezradil Slaninka a pridal aj podrobnosti, ako sa zrodil jeho transfer: "Začiatkom roka sme boli s reprezentáciou na turnaji Yellow Cup vo Švajčiarsku, kde ma oslovil jeden nemecký manažér, či by som nemal záujem dostať sa do zahraničia. Ja som prikývol, a tak ma požiadal, aby som mu poslal nejaké záznamy z mojich zápasov. Približne pred mesiacom sa mi ozvali z TSG Ludwigshafen-Friesenheim, že majú interes o moje služby. Spýtali sa ma, či by som bol ochotný prísť na skúšku. S blížiacim sa začiatkom play-off bol termín dosť hraničný, ale majiteľ topoľčianskeho klubum, pán Mallo, ma uvoľnil, a tak som išiel. Napokon z toho vznikla dohoda."
TSG Ludwigshafen-Friesenheim figuruje aktuálne v tabuľke spomedzi 19 tímov na 17. priečke s jednobodovým odstupom na pozície zaručujúce udržanie. V zostávajúcich kolách čaká nováčika súťaže tuhý boj o záchranu medzi elitou. "Moja zmluva platí pre I. i II. bundesligu. TSG je momentálne na hrane udržania v najvyššej súťaži. Pozorne už sledujem počínanie mojich budúcich spoluhráčov a držím im palce. Hlavou som však stále v Topoľčanoch a v drese HK Agro chcem odviesť maximum pre úspech v play-off," vyhlásil vyše dvojmetrový a viac ako sto kilogramov vážiaci hráč.  
Slaninka pred Topoľčanmi hrával do konca prvej polovice roka 2013 za bratislavský ŠKP. "Angažmán v Nemecku mi odporučil aj spoluhráč z reprezentácie Paťo Hruščák. Zistil som si, že ide o klub, ktorý dlhodobo nemá problémy. Veľmi sa na pôsobenie v tíme ´Die Eulen´ teším. Doteraz som hrával len na Slovensku a chcel som skúsiť legionársky chlebík. Uvidím, ako chutí," poznamenal robustný pivot, ktorého v stredu čakal tretí súboj semifinálovej série play-off na palubovke HC Sporta Hlohovec (stav série 1:1) a potom sa už sústredí na povinnosti v národnom tíme. S reprezentáciou SR má pred sebou dvojzápas kvalifikácie ME 2016 proti Lotyšsku. "Dúfam, že zvládneme duel v Lotyšsku a potom potešíme slovenských fanúšikov aj doma v Hlohovci. Verím, že nás tam príde povzbudiť veľa divákov. Žiaľ, prvé dva kvalifikačné súboje so Slovincami a Švédmi sme prehrali, ale uvidíme, ako sa ešte vyvinie boj o postup v našej kvalifikačnej skupine," dodal Martin Slaninka.



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL