Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Heister povolal strojcu víťazstva nad Prešovom


24.04.2015


Káder reprezentácie hádzanárov SR na kvalifikačný dvojzápas proti Lotyšsku doplnil Tomáš Vallo


Na pondelkovom zraze hádzanárov Slovenska pred dvojicou kvalifikačných zápasov o postup na majstrovstvá Európy 2016 proti Lotyšsku by sa trénerovi Zoltánovi Heisterovi malo v Bratislave hlásiť 18 hráčov. K pôvodnému 16-člennému kádru donominoval minulý týždeň Ivana Kucharika z HK Agro Topoľčany a najnovšie si pozvánku do národného tímu vypýtal aj Tomáš Vallo z MŠK Považská Bystrica. Univerzálny hráč spojkového radu upútal svojimi výkonmi v semifinálovej sérii play-off extraligy mužov. Vallo patril v doterajších troch dueloch bojov o finále k najlepším strelcom. V prvom zápase skóroval päťkrát, v druhom sa podieľal tuctom gólom na senzačnom domácom triumfe Považanov, ktorí ukončili 79 stretnutí trvajúcu šnúru Tatrana bez extraligovej prehry. Naposledy v stredu sa prezentoval 11 presnými zásahmi, ale ani tie nestačili na odvrátenie jednoznačnej prehry MŠK na prešovskej pôde.

Slovákov čaká v stredu 29. apríla vystúpenie proti Lotyšom v Dobele, v sobotu 2. mája nastúpia na odvetu v Hlohovci. Oba tímy sú v 3. kvalifikačnej skupine zatiaľ bez bodového zisku. Zraz reprezentantov SR je v bratislavskej športovej hale Mladosť v pondelok do 9.30 h. 

Nominácia mužskej reprezentácie hádzanárov Slovenska na dvojzápas kvalifikácie ME 2016 proti Lotyšsku (29.04. a 02. 05.): 
brankári: Teodor Paul (Grundfos Tatabánya KC/Maď.), Miloš Putera (TV Grosswallstadt/Nem.), Marián Žernovič (HC Sporta Hlohovec) 
pivoti: Michal Kopčo (Tatran Prešov), Martin Slaninka (HK Agro Topoľčany) 
krídla: Branislav Cigáň, Martin Briatka (obaja HK Agro Topoľčany), Miroslav Volentics, Tomáš Kysel (obaja ŠKP Bratislava) 
spojky: Csaba Szücs ml. (TSV Hannover-Burgdorf/Nem.), Patrik Hruščák (HC Empor Rostock/Nem.), Marek Mikéci (HSG Varel-Friesland/Nem.), Radovan Pekár, Oliver Rábek (obaja Tatran Prešov), Ľubomír Ďuriš, Michal Holdoš (obaja HC Sporta Hlohovec), Ivan Kucharik (HK Agro Topoľčany), Tomáš Vallo (MŠK Považská Bystrica) 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL