Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Na udržanie sa v hre o postup potrebujeme Lotyšov dvakrát zdolať


25.04.2015


Csaba Szücs opäť pripravený pomôcť tímu SR v kvalifikácii


Úvod kvalifikácie ME 2016 proti Slovinsku a Švédsku vynechal, ale teraz je opäť k dispozícii trénerovi národného tímu SR Zoltánovi Heisterovi. Csaba Szücs by mal byť jedným z ťahúňov slovenskej reprezentácie, ktorá sa chce ešte pokúsiť zdramatizovať boj o postup na šampionát do Poľska. Skúsený hráč nemeckého TSV Hannover-Burgdorf si je vedomý, že v dvojzápase s Lotyšskom (29.04. v Dobele a 02.05. v Hlohovci) nie je priestor na ďalšie zaváhanie.

V úvodnom dvojzápase kvalifikácie ME 2016 ste chýbali z rodinných dôvodov. Vraj ste vtedy prežívali radostnú udalosť v rodine. Môžete prezradiť o čo vtedy išlo?
"Dcérka Emma už bola na svete, ale keďže práve v tom čase sme mali absolvovať určité lekárske vyšetrenia, nechcel som odísť od rodiny a nechať priateľku samu s malou."

Už onedlho Vás čaká pokračovanie kvalifikačných bojov. Darí sa Vám preniesť rodinnú pohodu aj na palubovku?
"Snažím sa hádzanú oddeliť od rodinných záležitostí, ale po príchode dcérky na svet je to teraz všetko radostnejšie."

Naším súperom bude najbližšie Lotyšsko. Bude cieľom zisk štyroch bodov?
"Ak chceme pomýšľať na postup, musíme získať štyri body. Už aj pred dvoma rokmi sme sa presvedčili, že Lotyši majú svoju silu a u nich sme dokonca prehrali. V kádri majú hráčov pôsobiacich aj v Nemecku, takže ich neberieme na ľahkú váhu. My však na udržanie si postupovej šance potrebujeme bodovať."

Reprezentácia prechádza generačnou výmenou a Vy patríte medzi skúsených hráčov. Ako vnímate svoju súčasnú pozíciu v tíme? Cítite sa byť predĺženou rukou trénera ako v minulosti Peter Kukučka?
"To je skôr otázka pre trénera. Samozrejme, na poste strednej spojky mám viac zodpovednosti za hru na svojich pleciach Pravdou je, že v súčasnom tíme patrím už medzi starších, ale nestaviam sa do úlohy lídra. Kto potrebuje pomoc, má u mňa dvere vždy otvorené. Ak viem, rád každému v prípade záujmu pomôžem či poradím."

Čo by ste odkázali slovenským hádzanárskym fanúšikom pred kvalifikačným dvojzápasom s Lotyšskom?
"V Hlohovci vládne vždy dobrá hádzanárska atmosféra. Verím, že sa fanúšikovia opäť aj v sobotu postarajú o dobrú kulisu, v ktorej odohráme vydarený a predovšetkým víťazný zápas. Chceme sa udržať v hre o postup, ale v tomto smere nás čaká ešte náročnejšia úloha v stredu v lotyšskom Dobele."



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL